Fundaţia PRAIS lansează programul naţional de marketing social „Suntem generaţia în mişcare!” - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Fundaţia PRAIS lansează programul naţional de marketing social „Suntem generaţia în mişcare!”

Sfatulparintilor » Recomandări și timp liber » Fundaţia PRAIS lansează programul naţional de marketing social „Suntem generaţia în mişcare!”
Echipa Fundatiei PRAIS la eveniment lansare SGIM

Fundaţia PRAIS lansează programul naţional „Suntem generaţia în mişcare!” ce se va desfășura timp de trei ani și care se adresează elevilor din clasele a IX-a și a X-a din liceele din Bucureşti și Ploieşti. Programul are ca obiective informarea şi educarea adolescenţilor, a familiilor acestora şi a publicului larg cu privire la beneficiile stilului de viaţă sănătos, a activităţilor fizice zilnice, sportului.

 

În perioada 2009-2010, rata obezității în rândul tinerilor de 15 ani din România a fost de 14% (în creştere faţă de 6% în 2005-2006). Nivelul activităţilor fizice zilnice, în rândul tinerilor cu vârsta de 15 ani, este în scădere, faţă de cel al tinerilor de 11 ani (de la 20% la 7% pentru fete şi de la 32% la 16% pentru băieţi), factor care contribuie la creşterea riscului de obezitate, datorită unui stil de viaţă dezechilibrat.

 

La nivel global, 2,1 miliarde de oameni, aproape 30% din populaţia globului, sunt supraponderali sau obezi. Acest număr este de două ori şi jumătate mai mare decât acela al adulţilor şi al copiilor subnutriţi. Obezitatea este responsabilă de aproape 5% din decesele anuale la nivel global. Impactul global economic ajunge la aproximativ 2 trilioane USD anual, ceea ce reprezintă 2,8% din produsul intern brut global. Dacă se menţine ritmul actual, până în anul 2030 aproape 50% din populaţia adultă a globului va fi supraponderală sau obeză. În acest sens, programele de prevenţie, informare şi educare, într-o abordare holistică, contribuie, alături de alţi factori, la inversarea acestei tendinţe.

Citeste continuarea: 1 2 3

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 11/12/2014