Atunci iti doresti sa devii parinte nu e suficient sa te gandesti doar la suportul financiar pentru a-i oferi jucariile, hrana si mancarea necesare. Sa fii parinte inseamna sa-ti asumi bunele si relele, sa fii un mentor pentru copilul tau, sa stii sa-i indrumi pasii catre viitor.
Inca din primele zile de viata, minunea ta isi formeaza caracterul, prin modul in care alege sa raspunda la stimulii din jur: culori, lumini, imagini. Te bucuri atunci cand micutul tau invata sa salute prin gesturi, ajutandu-se de mana. E primul mod prin care cel mic invata bunele maniere: saluta atunci cand cineva pleaca sau vine. I se pare atractiv gestul, si-l tot repeta. Chiar daca pare doar un gest nevinovat si o bucurie enorma in acelasi timp, e practic initierea in regulile dupa care ne ghidam cu totii.
Luarea mesei reprezinta mai mult decat a-ti hrani copilul: inseamna a-l invata sa respecte niste pasi, un ritual: de la a-l pune in scaunul de masa, la a-i ghida lingurita spre gurita sa, de a-si astepta randul, de a nu-si baga manutele in mancare. Copilul invata ca pentru a primi trebuie sa ofere respect, rabdare si atentie.
Gesturile mici adunate contribuie la formarea caracterului copilului tau. Chiar si atunci cand ai impresia ca e doar o criza a varstei, ar trebui sa te gandesti ca de fapt copilul tau are nevoie de tine, are nevoie sa depaseasca acea faza a copilariei. Nu trebuie sa te multumesti cu faptul ca va trece. Copilul are nevoie de tine, sa fie ghidat. Chiar si atunci cand il inveti sa imparta mancarea cu tine la masa, gestul tau se va regasi in comportamentul sau fata de ceilalti: pe viitor el va fi dispus sa imparta jucariile sale cu alti copii, va colabora cu viitorii colegi de la gradinita, scoala. Un copil trebuie inteles, nu ignorat, trebuie ajutat, nu lasat in pace, in speranta ca va reusi sa treaca singur peste acel moment. E copil, nu are experienta de viata, are nevoie sa fie ghidat, sa fie invatat. Ofera-i alternative de joaca, descopera-i pasiunile: du-l la fotbal, la balet, la innot, la dans, la pictura. Un copil nu are nevoie sa fie inchis in camera in fata televizorului. Probabil ca e mai comod si mai ieftin, insa de tine depinde viitorul copilului tau. Orice investitie in placerile si in pasiunile sale, inseamna mai multe optiuni pentru viitoarea sa cariera, inseamna o socializare mai buna, inseamna un copil mai putin emotiv, inseamna ca va stii sa salute, va invata sa aiba rabdare, va invata sa nu renunte la ceea ce-si doreste.
Dezvolta-i intelectul, invata-l ca are optiuni, ca trebuie sa aiba incredere in el, ca nu e suficient sa nege atunci cand nu se afla intr-o situatie care nu-i convine si vei avea un copil puternic. Cei din jur il vor admira, aprecia, si-l vor da mereu exemplu in diferite cercuri sociale.
Micutul sau micuta ta merita o viata demna de respect, o viata in care salutul nu se ofera doar pe paginile de socializare, in care refuzul nu are acoperire!
Vrei sa te simti cu adevarat mandru sau mandra ca ai crescut un copil care e mereu dat ca exemplu de alti parinti? Atunci vino la “Scoala micilor printi si printese”, ca sa-ti inscrii micutul sau micuta la cursul “Codul bunelor maniere pentru copii”! Sunt asteptati toti copii cu varste cuprinse intre 5 si 13 ani. La finalul cursului fiecare copil va primi si o diploma, prin care ii sunt recunoscute bunele maniere!
Fiecare printesa trebuie sa fie gratioasa, iar fiecare print trebuie sa stie sa-si cucereasca viitoarea regina folosind cele mai frumoase cuvinte si gesturi! Te asteptam in Bucuresti, pe Str. Mircea Voda nr 44!
Cititorii site-ului Sfatulparintilor.ro beneficiaza de o reducere de 10%, utilizand codul MANIERE 10.
Detalii despre curs aici.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?