Sunt parinte cu adevarat? Conflictul dintre mintea si sufletul unui parinte
Viata aglomerata de parinte care este frant intre componenta sa socio-profesionala la care a muncit ani de zile si componenta de mama sau tata a dus in ultima vreme la tot felul de anomalii.
Sunt parinti care inclina balanta spre zona profesionala si isi gasesc pretexte solide pentru a-si consolida cariera. Ba ca au muncit din greu sa ajunga aici, ba ca aduna un ban pentru viitorul copilului, precum si multe alte variante. Perfect real.
Sunt parinti care aleg sa se dedice mult mai mult relatiei cu copilul sau sau copiii sai, dedicand timp, resursa cea mai pretioasa din zilele noastre, mai valoroasa si decat banii. Timpul este finit si nicio abilitate nu il poate multiplica, deci el trebuie dramuit cu intelepciune in functie de prioritati.
Sfat pentru parintii destepti: Legea admiratiei – o descoperire cadou pentru voi. VIDEO
Sunt si parinti ce se considera echilibrati si care dedica un mix decent din viata lor intre zona profesionala si zona parentala, astfel asternand un fel de impacare in sufletul lor.
Semnalul de alarma se trage atunci cand sufletul parintelui stie ca ceva e in neregula si se afla in permanent conflict nerezolvat.
Cum recunoastem?
Nimic mai simplu.
Esti la serviciu si esti cu gandul foarte des la cate puteai face cu copilul tau.
Esti cu copilul si esti cu mintea la acea lucrare de terminat sau la ce dor iti e de colegii tai si de cafeaua de dimineata in care puneati tara la cale.
Sau esti si cu serviciul, eventual de acasa, dar si cu copilul in acelasi timp – ca tu ai ales sa impaci si capra si varza – dar nu mai intelegi de fapt cine esti: ba faci mancare, ba trimiti un mail, ba ai de mers la o intalnire, ba ai de dat cu aspiratorul la “birou”, a se citi in casa.
Multi parinti sunt scindati in propriul lor interior din cauza alegerilor facute cu mintea, alegeri la care inima nu prea participa.
Cine are de suferit? Copilul
Cine invata modele gresite de a fi si a simti? Tot copilul.
Fiecare clipa in care traim in prezenta unui copil, noi suntem pentru el ca un film artistic in derulare permanenta la care el priveste si inregistreaza in subconstient. Apoi, peste ani, cand nici nu se asteapta, reda. Nu stie de unde are “modelul” si mai ales ca traieste dupa un model ce nu e al lui, cara dupa el prin viata valize ce nu ii apartin. Unii au noroc sa descopere la timp si sa se elibereze de bagaj, altii traiesc o viata dupa filmul altora.
Fii atent ce simti in fiecare clipa a vietii tale. Nu ce gandesti ci ce simti. Ce simti vine din inima, deci din zona sufletului tau. Ce gandesti vine din minte si acolo nu toate deciziile sunt cele ce reflecta armonia cu sufletul. Cand apare dizarmonia dintre cele doua, semnalul este dat prin corp. Pierzi energie, esti apatic, trist, obosit, dupa care apar si boli mai mici sau mai putin mici.
Citeste continuarea: 1 2