Un somn bun este extrem de important pentru cresterea si dezvoltarea corecta a bebelusului. Este indicat ca parintii sa se familiarizeze devreme cu semnele de oboseala ale celui mic si sa il ajute sa adoarma atunci cand are nevoie de putina odihna. Semnele clasice precum linistirea brusca a micutului si lipsa de interes fata de orice jucarie sau persoana trebuie urmate de un somn lung si odihnitor.
Totusi, in primele luni de viata ale ingerasului, exista riscul ca acesta sa se rostogoleasca accidental si sa nu mai poata respira, sa se supraincalzeasca in timpul somnului, sa dezvolte plagiocefalie sau alte complicatii grave.
Toate acestea pot fi prevenite daca ai mare grija la obiectele care ajung in patutul copilului, iar un accesoriu indicat de pediatrii din intreaga lume este suportul de somn pentru bebelusi. Exista pe piata nenumarate modele de suport somn bebe, fiecare avand un design deosebit, gandit special pentru siguranta si confortul micutilor in timpul somnului.
Cate un suport de somn pentru fiecare bebelus
Dupa cum am spus deja, grija pentru un somn corect al bebelusului inseamna mai mult decat punerea in patut atunci cand este obosit. Parintii trebuie sa inteleaga riscurile somnicului de zi cu zi si ca o perna prea mare sau o paturica din materialul gresit pot cauza accidente grave.
Daca vrei sa scapi de orice grija pe timpul noptii si sa iti stii ingerasul in siguranta, apeleaza la un suport de somn pentru micuti. Vei vedea cat de confortabil va sta copilasul pe el si cat de odihnit se va trezi fiecare data.
Citeste si: 6 lucruri pe care nu le stii despre somnul bebelusului
Iata ce modele se suporturi de somn exista pe piata si ce beneficii aduce fiecare:
- Pernuta-suport pentru bebe – astfel de pernute beneficiaza de canale verticale ce asigura o buna circulatie a aerului. Aceste fante de aerisire reduc pericolul de sufocare si ii asigura lui bebe un somn odihnitor si sigur
- Pernuta cu plan inclinat – protejeaza zona fragila a gatului si asigura o pozitionare corecta a coloanei vertebrale in timp ce micutul doarme
- Perna antirasturnare – il va sprijini pe bebe in timpul somnului. Daca cel mic nu sta corect, exista riscul de a se ineca daca regurgiteaza in timpul somnului. Aceasta perna elimina riscul!
- Perna impotriva plagiocefaliei – riscul ca ingerasul sa dezvolte „sindromul capului turtit” va disparea complet, deoarece caputul bebelusului va fi pozitionat in centrul pernei, care este gol
- Perna anatomica – acest model special de perna are marginile evidentiate, deci bebe se va bucura de stabilitate in zona capului si a coloanei in timpul somnului
- Suportul pentru somn – acesta va creste odata cu bebelusul si ii va asigura o pozitie corecta in timpul somnului. Cel mic nu se va mai trezi din cauza miscarilor bruste si va trece mai usor peste perioada colicilor
- Salteaua antisufocare – acest accesoriu inglobeaza beneficiile suporturilor de somn de mai sus, dar are de obicei un pret mai ridicat.
Nu rata nici: Probleme de somn la bebelusi
In concluzie, daca vei achizitiona un astfel de suport pentru bebe, acesta se va bucura de un somn confortabil si sigur in fiecare noapte. Totusi, aceste accesorii vin in diferite forme, la diferite preturi, deci analizeaza cu atentie oferta inainte sa optezi pentru un anumit model. Tu ai apela la un astfel de suport de somn pentru ingerasul tau?
Photo by Michal Bar Haim on Unsplash