Festivalul National de Parenting ‘In Familie’, care va avea loc in perioada 26-28 septembrie la Sala Palatului, in Bucuresti, anunta finalizarea agendei de workshop-uri pentru parinti.
O parte dintre workshop-urile acestui festival adreseaza subiecte tabu la romani, precum divortul, sexualitatea, boala mentala sau dizabilitatile fizice la copii, ADHD sau autism. Aceste tabuuri sunt strans legate de prejudecatile sociale, de stadiul de evolutie economica, precum si de educatia sociala precara, si starnesc nenumarate frici si nelinisti in randul parintilor.
Spre deosebire de mituri, tabuurile sunt adevarate. Consecintele pe care le are asupra copiilor perpetuarea acestor tabuuri sunt stima de sine redusa, rusine fata de propriul corp, imaturitate emotionala, timiditate, neincredere in sine, iar la maturitate relatii de cuplu disfunctionale.
Tabuurile vor fi discutate in workshop-urile de comunicare, despre sex fara rusine, despre ADHD sau despre cuplul parental. Intreaga agenda a festivalului o gasiti aici.
“Scopul festivalului este acela de a atentiona parintii ca metodele „de pe vremea mea”, nu mai functioneaza astazi, ca parintele trebuie sa se informeze despre educatia copilului, si sa citeasca nu numai carti pentru primii trei ani de viata. Parintii trebuie sa renunte la autosuficienta educarii „la intamplare”, aruncand niste seminte „sa vedem ce iese”. Totodata este important pentru parinti sa inteleaga, ca si atunci cand copiii lor nu vorbesc, ei sunt foarte constienti de ceea ce se intampla in familie”, declara Mirela Horumba, psiholog si initiator al Festivalului National de Parenting ”In Familie”.
Festivalul National de Parenting ”In Familie”, prin seria de workshop-uri propuse este o „trusa pentru acasa„ cu instrumente practice pe care parintii le pot folosi in situatii concrete.
- Gestionarea furiei copilului, gestionarea tensiunii parintelui sau cum sa eviti cearta in procesul de educare al copilului.
- Cresterea increderii de sine a parintelui, pentru a putea fi un model pentru copil.
- Cum pot parintii de astazi sa aiba o relatie armonioasa cu copiii, asa cum si-au dorit sa fi fost relatia cu proprii parinti.
- In calitate de parinte, cum sa faci diferenta dintre tehnicile de educare prin dresaj vs. educarea sociala benefica.
Festivalul National de Parenting ‘In Familie’ se adreseaza in special parintilor, care au copii de toate varstele (0 – 18 ani) si este prima initiativa de amploare nationala (Bucuresti (2014), Cluj si Timisoara (2015)) in domeniul parenting-ului.
In cadrul acestui festival vor exista 30 de workshop-uri pentru parinti, 30 de workshop-uri pentru copii, peste 50 de specialisti romani in domenii care tin de dezvoltarea copiilor.
Structura workshop-urilor este construita pe trei paliere – educatie fizica, educatie mentala, educatie emotionala si pe segmente de varsta ale copiilor 0-3 ani, copii prescolari, scolari si adolescenti. De asemenea, exista sesiuni care adreseaza problematici generale si la care poate participa orice parinte.
In cadrul evenimentului, va exista o zona de workshop-uri, completata de o zona expozitionala.
Agenda Festivalului: http://festivalparenting.ro/agenda-festivalului/
Formularul de inscrieri: http://festivalparenting.ro.