De ce ar trebui sa mananci alimente fermentate. Cele mai bune 5 alimente fermentate pe care sa le incluzi in dieta!
Potrivit unor studii exista o legatura intre bacteriile din intestine si sanatatea corpului in general. Si cea mai buna modalitate de a imbunatati flora intestinala este sa consumi alimente fermentate bogate in probiotIce.
Iata cateva motive pentru care ar trebui sa adaugi in dieta ta alimentele fermentate.
1. Alimentele fermentate imbunatatesc digestia
Alimentele fermentate sunt un fel de produse predigerate. Ceea ce inseamna ca sunt usor de digerat, iar corpul poate absorbi lesne nutrientii din ele.
2. Fermentatia imbunatateste nivelul nutrientilor din alimente
Nu doar ca nutrientii sunt mai usor absorbiti din ele insa studiile au demonstrat ca lactatele fermentate furnizeaza mai multe vitamine decat laptele obisnuit. De asemenea, legumele, fructele, fasolea si cerealele au mai multi nutrienti dupa fermentatie.
3. Fermentatia ajuta, totodata, la eliminarea antinutrientilor
Prin fermentatie se elimina acidul fitic care exista in cereale, fasole, mazare, seminte, nuci si alune. Reducerea nivelului de acid fitic usureaza absorbtia de minerale astfel ca si tranzitul intestinal se face mai rapid.
Citeste continuarea: 1 2