Alcoolul si ambianta din baruri ne destind si ne relaxeaza, dar scot la iveala si ce e mai rau din noi. Desi in majoritatea serilor atmosfera din bar e distractiva pentru patron si angajatii sai, exista situatii in care clientii sar calul si recurg la un comportament bizar pentru a atrage atentia. Ca sa fii sigur ca toata lumea are parte de o experienta placuta, iata care sunt cele mai importante 10 lucruri pe care sa nu le faci niciodata intr-un bar.
1. Nu te zgarci la bacsis!
A adevarat, cateodata nu stim cat bacsis sa lasam pentru bauturile comandate si suma potrivita poate fi dificil de calculat, insa asta nu inseamna ca trebuie sa fim stransi la punga. In general, se considera ca un bacsis acceptabil este de 20% din valoarea notei de plata, dar poate depasi aceasta suma, mai ales daca ai avut parte de o servire ireprosabila. Prin urmare, daca ai facut o comanda consistenta sau planuiesti sa revii in bar si sa te transformi in unul dintre clientii obisnuiti, „de-ai casei“, ai grija sa lasi un bacsis multumitor.
2. Nu flutura bani ca sa-i faci semn barmanului!
Pe langa faptul ca e lipsit de politete, un astfel de gest nu-l va convinge sa te serveasca pe tine primul. In schimb, incearca sa stabilesti un contact vizual si ai rabdare: iti va veni si tie randul! Fii amabil si zambitor si vei avea mai multe sanse sa-ti primesti comanda mai repede.
3. Nu flirta cu barmanul!
Oricat de dragut(a) ti s-ar parea barmanul/barmanita, abtine-te de la a-i face avansuri! Barmanii le pica multora cu tronc, ceea ce inseamna ca au auzit mai toate replicile de agatat si risti sa devii ridicol(a). Deci, evita sa flirtezi cu barbanul din localul tau preferat, ca sa poti continua sa mergi acolo fara stanjeneala. Daca totusi te intereseaza ca persoana, incearca o abordare mai subtila. Incepe o conversatie, daca nu e prea ocupat(a) si, in cazul in care nu-ti raspunde cu acelasi interes, nu o lua personal si lasa-l/las-o sa-si continue treaba.
4. Nu comanda cocktail-uri intr-un bar cu specific de bere (sau viceversa!)
Martini-ul tau nu are acelasi gust ca de obicei?! Atunci, probabil ca esti intr-un alt gen de bar, specializat pe alt tip de bauturi, ceea ce inseamna ca barmanul s-ar putea sa nu aiba suficienta experienta ca sa-ti prepare cocktail-ul dorit. De aceea e bine sa te rezumi la bere. Exista, bineinteles, si exceptii de la regula (multe baruri ofera o selectie variata de bauturi alcoolice).