Odata cu descoperirea miracolelor maternitatii si cu bucuria de a fi mama, afli si despre colici. Iti este greu sa recunosti singura daca plansetul copilului are legatura cu declansarea colicilor sau nu. De aceea, iata cateva informatii utile prin care poti afla despre cauzele, simptomele si semnele colicilor la bebelusi, dar mai ales remediile eficiente prin care rezolvi cu bine aceasta problema trecatoare din experienta ta de mama.
Ce sunt colicile? Care sunt semnele si simptomele la bebelusi?
Colicile pot incepe de la varsta de 2-3 saptamani de viata, ating un varf in jurul varstei de 2 luni, incep sa scada la 3 luni si dispar cand copilul are maxim 4 luni.
Conform observatiilor medicale, simptomele sunt diverse: plans si agitatie dupa ce a fost hranit (care poate dura chiar si 4 ore), inrosirea pielii, proeminenta buricului, tensionarea picioarelor, inclestarea manutelor si racirea talpilor. Episoadele pot aparea in orice moment din zi sau noapte, insa este tipic sa se declanseze dupa-amiaza sau seara devreme, exact atunci cand parintii sunt cel mai obositi.
Unii copii sunt mai predispusi la colici ca altii. In general, se stie ca daca unul sau ambii parinti au avut colici cand erau mici, copilul lor e predispus la randul sau la colici.
Ce se poate face pentru ameliorarea colicilor?
Intai de toate, nu uita ca nu esti singura cu aceasta problema; peste 25% din bebelusi au colici. Discuta-ti preocuparile cu pediatrul si cu alti parinti care s-au confruntat cu problema.
Iata cateva sugestii utile pentru a diminua colicile:
- Nu hrani copilul in exces doar pentru ca plange.
- Evita sucurile naturale sau dilueaza-le cu multa apa.
- Incearca sa ai o atitudine pozitiva, calma, linistita. De cele mai multe ori, atitudinea ta se transmite bebelusului.
- Inveleste bebelusul intr-o paturica confortabila si usoara.
- Pune o compresa calda pe abdomenul sugarului.
- Mangaie-l bland cu mana pe burtica si fa-i o baie calduta.
Toate aceste actiuni calmeaza pe moment durerea bebelusului, eficienta lor variind de la un copil la altul.
Mamicile care au trecut prin aceasta experienta ne-au impartasit atat greutatile, cat mai ales solutiile folosite pentru a-si ajuta bebelusii. Una dintre acestea este Alinan Happy Drink plicuri, pentru alinarea durerii si disconfortului provocat de colici.
Alinan Happy Drink contine extracte naturale cu actiune dovedita clinic asupra colicilor: melisa, musetel si ulei purificat de anason stelat.
Alinan® Happy Drink are efect calmant, antispastic, carminativ si antifermentativ, adica ajuta digestia si favorizeaza eliminarea gazelor, calmeaza crampele intestinale si gastrice, oferindu-i bebelusului un somn linistit si odihnitor.
In functie de modul de hranire a bebelusului (san/ biberon), gama Alinan vine in ajutorul mamicilor si bebelusilor cu 2 forme de prezentare: Alinan Happy Drink plicuri pentru bebelusii hraniti cu biberonul si Alina Baby solutie pentru copiii alaptati.
Alinan® baby solutie are in compozitie extracte naturale din tei, melisa si musetel. Inainte de alaptare, picaturile sunt puse pe sanul mamei, iar bebelusul le primeste in mod natural.
Alinan® Happy Drink are marele avantaj de a fi fara zahar, fara coloranti sau aromatizanti si este alegerea ideala daca vrei sa alini colicile bebelusului tau la fiecare biberon. Exista mai multe produse pe piata destinate colicilor, insa avantajele si unicitatea lui Alinan® Happy Drink sunt:
- Are o eficacitate terapeutica dovedita clinic – studiile atesta ca Alinan® Happy Drink reduce cu 62% timpul de plans la bebelusii cu colici, dupa 7 saptamani de tratament.
- Are actiune complexa asupra colicilor – Alinan® Happy Drink are proprietati anticolici, digestive, antispastice si calmante.
- Acopera o arie terapeutica variata – in durerile datorate colicilor; in perioada de administrare vaccinuri sau eruptii dentare, calmeaza si linisteste bebelusul; in perioada de diversificare a alimentatiei si la dezobisnuirea biberonului de peste noapte.
- Are 2 forme de prezentare – picaturi (pentru bebelusi alaptati la san) si plicuri (pentru bebelusi hraniti cu biberonul), particularizate in functie de modalitatea de hranire a copilului.
Concluzii despre colici la bebelusi:
- Colicile sunt limitate in timp si episodice.
- Hranitul in exces, sucuri naturale nediluate, alergiile la anumite alimente si stresul emotional pot agrava colicile.
- Este important ca un bebelus care are dureri abdominale serioase si plange continuu sa fie vazut de medicul pediatru care stabileste daca cel mic are colici, pentru a se exclude alte afectiuni mai serioase.
- Poti folosi Alinan Happy Drink pentru a diminua simptomele colicilor bebelusului, asigurandu-i o stare de liniste si fericire, iar tu sa te bucuri in tihna de el.
Credit foto: freedigitalphotos.net
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie