Pompa de san - de ce si cand sa o folosim? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Pompa de san – de ce si cand sa o folosim?

Sfatulparintilor » Bebeluși » Alimentație bebelusi » Pompa de san – de ce si cand sa o folosim?

Nu este o noutate faptul ca laptele matern este o sursa ideala de hrana pentru bebelus. Bebelusului tau nu trebuie sa ii lipseasca portia zilnica de sanatate oferita de laptele matern, iar, atata timp cat laptele matern este suficient pentru a-i potoli foamea, acesta ar trebui sa fie si singura lui sursa de hrana pana la varsta de sase luni. Acest lucru poate deveni insa o problema in momentul in care mamica trebuie sa se intoarca la lucru mai devreme, sau pur si simplu este nevoita sa lipseasca de acasa o perioada mai lunga de timp. Aici intervine utilitatea unei pompe de san. Cu ajutorul acestui dispozitiv ingenios, unei mamici active ii este mult mai usor sa se mulga si sa stocheze laptele necesar, pentru ca bebelsul ei sa continue sa beneficieze de acest dar pretios,  laptele de mama.

 

 

Nu este neaparat nevoie sa fii o mama care trebuie sa plece de langa bebelusul ei mai mult timp decat isi doreste ca sa observi unul dintre beneficiile cele mai importante alte pompei de san –  stimularea lactatiei. Este un lucru cunoscut faptul ca sanul functioneaza dupa principiul cerere – oferta. Atunci cand bebe este prea lenes sa suga sau nu poate face asta din motive medicale,  pompa de san se dovedeste un real ajutor, preluand rolul bebelusului la sanul mamei. Pe acelasi principiu se poate utiliza pompa de san si atunci cand sanii nu produc suficient lapte pentru a-l hranii pe cel mic. In locul suplimentelor de lapte praf, specialistii recomanda stimularea lactatiei cu ajutorul unei pompe de san.

 

 

Pompele de san se impart in doua mari categorii: pompe de san manuale si pompe de san electrice. Pompele de san manuale sunt recomandate in primul rand de pretul acestora, considerabil mai mic decat pretul pompelor electrice. Desi pompele de san manuale fac acelasi lucru ca si pompele electrice, dezavantajul lor il reprezinta atat durata lunga de timp necesara umplerii unui biberon, cat si efortul depus prin operarea continua a manetei care declanseaza suctia. Problema timpului si a efortului se reduce considerabil cand vine vorba de o pompa de san electrica, astfel fiind explicat si pretul care poate fi dublu sau chiar triplu fata de o pompa manuala.

 

 

Daca considerati ca o pompa de san va este de folos si nu stiti ce tip de pompa sa alegeti, recomandat este sa va ganditi in primul rand la cat timp credeti ca o veti folosi. Daca este vorba de perioade mai lungi de timp, o pompa electrica este indicata, dar daca va ganditi doar la folosirea ei ocazionala, investitia pentru o pompa manuala este suficienta.

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 01/09/2013