6 motive sa consumi lactate - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

6 motive sa consumi lactate

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » 6 motive sa consumi lactate

Stiai despre lapte ca iti ofera calciu pentru oase si proteine pentru muschi. Stiai despre lapte ca este un ingredient special in cosmetica. Stiai despre lapte ca reduce crampele menstruale sau ca iti ajuta creierul sa isi imbunatateasca performantele. Iata insa si alte 6 motive pentru care ar trebui sa consumi lactate.

 

1. Poti combina lactatele cu mancarurile picante pentru a reduce iuteala

Consumul de lapte dupa sau combinarea alimentelor picante cu iaurt ajuta la scaderea iutelii. In India, parintii folosesc din plin combinatia dintre iaurt si mancarea picanta pentru a-si ajuta copiii sa manance la fel ca adultii pentru a nu fi nevoiti sa prepare mancare speciala pentru cei mici.

 

 

2. Te ajuta sa te simti satul

Pe post de gustare sau adaugat la un sandwich, branza te ajuta sa te simti satul pentru o perioada mai lunga de timp. Un studiu publicat in ianuarie 2013 in Pediatrics, a scos la iveala ca acei copii care au la gustare o combinatie dintre branza si legume, consuma cu 72% mai putine calorii decat copiii care servesc doar chips-uri de cartofi.

 

 

3. Este o sursa excelenta de proteine

Poate ca tu preferi sa-ti iei proteinele din pui, peste sau fasole insa si branza este un aliment bogat in proteine. Sortimentele solide, precum parmezanul, au un continut mai ridicat in proteine decat cele mai moi.

 

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 07/07/2014