Haosul reincepe: Clasa pregatitoare 2013-2014, la scoala sau la gradinita? - Sfatulparintilor.ro
Shop
Ultimele 100 de articole

Haosul reincepe: Clasa pregatitoare 2013-2014, la scoala sau la gradinita?

14 ianuarie 2013, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro-clasa-0-430x286

Inscrierile copiilor pentru clasa pregatitoare (sau clasa zero), anul scolar 2013-2014, incep in martie. Haosul de anul trecut reincepe. Inca nu este clar unde se vor duce copiii: la scoala sau la gradinita.

 

O zi, o saptamana, o luna, clasa zero se face la scoala. O sustin pe rand ministri, secretari de stat, inspectori etc. Parintii isi fac planul de bataie: unde inscriu copilul, la ce scoala, are after-school, n-are afterschool? Se dau telefoane, se cer recomandari, se cauta bone. Totul pentru ca lucrurile sa fie bine puse la punct. Cand zic ca au totul aranjat ca la carte, intervine altcineva care spune hotarat: NU! Clasa pregatitoare ramane la gradinita. Probabil, toate aceste eforturi le vor folosi in martie 2014, pentru Clasa I. Si se linistesc, cel putin aparent.

 

Vin alegerile. Ministru nou. Evident, toti parintii s-ar fi asteptat ca lucrurile sa se lamureasca intr-un fel sau altul. Nu de alta, dar perioada inscrierilor bate la usa.

 

Si iata s-au hotarat. Duminica, 13 ianuarie, ministrul educatiei spune raspicat:  „Legea ne spune foarte clar: clasa pregatitoare face parte din ciclul primar si este o clasa obligatorie pentru copiii care au implinit varsta de sase ani. Prin urmare, clasa pregatitoare ramane ca o clasa obligatorie in ciclul primar”, a declarat Remus Pricopie.

 

Din nou agitatie! Luna martie se apropie, si ar trebui sa se inceapa strangerea actelor pentru dosarul de inscriere la scoala (dosarul medical de la gradinita, adeverinte medicale, adeverinte de salariat pentru parinti, acte de identitate ale parintilor si ale copiilor).

 

Surpriza (sau nu?!),  luni, 14 ianuarie, premierul Victor Ponta zice ca e o greseala. Clasa zero n-are ce cauta la scoala. Locul ei este la gradinita: “L-am chemat astazi (luni – n.r.) pe ministrul educatiei sa-mi explice de ce clasa zero trebuie sa ramana la scolile generale. Mi se pare o greseala. Vreau sa-mi spuna ce se poate face din acest an, pentru ca eu cred ca ar trebui ca si clasa pregatitoare sa ramana la gradinita. Trebuie sa vedem din punct de vedere logistic cum putem aplica acest lucru chiar din acest an”, a spus Victor Ponta.

 

Parafrazand piesa de teatru a lui I.L. Caragiale cred ca noi, toti parintii celei de-a doua generatii de copii sacrificati in numele contradictiilor la nivel inalt, am putea face foarte usor o adaptare pentru “O clasa pierduta”. Desigur noi, parintii, vom juca rolul “parintelui turmentat”.

 

 

Va urma!

 

 

Asteptam si parerea ta! Unde crezi ca este mai bine sa se faca clasa pregatitoare?

 

 

 

Adriana Vaduva

Redactor-sef

www.sfatulparintilor.ro

 

Cuvinte cheie: , , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro
Meniu