Strange dupa cainele tau, spala-te pe maini si deparaziteaza-ti periodic cainele, acesta este mesajul pe care echipa Bayer il transmite prin campania „O oferta de nerefuzat”! In ultimii ani, ideea de a avea un animal in casa s-a raspandit foarte mult, mai ales in zona urbana si cu precadere in cadrul familiilor care locuiesc la bloc. In felul acesta, contactul strans dintre animal si om predispune la un risc major de a contacta boli parazitologice. Pentru a preveni infestatia cu paraziti instestinali si a mentine sanatatea cainelui si a familiei, trebuie respectat un protocol de prevenire pe toata perioada de viata a cainelui prin deparazitari interne si externe.
Cei mai multi stapani de caini uita sau nu dau importanta necesitatii deparazitarii periodice
Potrivit ultimelor cercetari realizate in Romania, cainele reprezinta animalul preferat, iar 76% dintre familiile formate din minim patru membri detin caini. Calitatea vietii familiei precum si calitatea vietii animalului de companie depind foarte mult de administrarea produselor de deparazitare interna si externa. “Ne dorim ca din ce in ce mai mult stapani de animale sa fie constienti de necesitatea deparazitarii periodice si de modalitatile prin care iti poti tine familia in siguranta si de a avea un caine sanatos. Credem in activitatea de preventie si speram ca din ce in ce mai multi stapani de caini sa ceara in cabinetele veterinare produse pentru deparazitarea regulata. Noul tratament Drontal Dog Flavour de la Bayer contine doza optima de substanta activa pentru a inlatura viermii intestinali, inclusiv Giardia, iar datorita gustului sau, 9 din 10 caini il accepta usor si il rontaie singuri”, a declarat Ioana Lazarescu, Marketing Specialist, CropScience Division, Bayer.
Copiii, cei mai expusi la pericole
Copiii si cainii pot fi cei mai buni prieteni, iar acestia din urma pot avea o influenta extrem de benefica. Le pot imbunatati abilitatile sociale ale copilului si, in timp, copiii invata sa-si trateze cainele ca parte a familiei. Poate de aceea, peste 80 % dintre copii obisnuiesc sa-si pupe cainele.
“Cu siguranta ca este una dintre cele mai induiosatoare imagini pana cand iti dai seama ca animalul tau de companie tocmai ce a inghitit cateva oua de paraziti. Copiii sunt cei mai expusi riscului de imbolnavire deoarece pun mainile pe jos, se joaca cu obiecte care ating pamantul si au tendinta sa-si duca mana murdara la ochi, nas si gura. Modul de transmitere poate fi de la inhalarea de aerosoli, la contact direct cu animalul, contact cu fecalele sau urina animalului, pana la muscatura directa. Mai mult, materiile fecale ale cainilor nedeparazitati intern pot contine bacterii, virusi si paraziti care pot pot infecta adultii si copii cu salmonela, toxocara, E-coli, giardia etc. Pentru proprietarii animalelor de companie profilaxia acestor boli este relativ simpla. In primul rand, deparazitarea companionilor in regim constant dupa un protocol stabilit de medicul veterinar precum si efectuarea periodica a examenului coproparazitologic in vederea stabilirii eficientei deparazitarilor interne, a declarat Dr. Leica Laurentiu – medic primar veterinar
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!