Ghid Sfatulparintilor.ro: 100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun. Il poti cumpara de aici! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Ghid Sfatulparintilor.ro: 100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun. Il poti cumpara de aici!

Sfatulparintilor » Recomandări și timp liber » Ghid Sfatulparintilor.ro: 100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun. Il poti cumpara de aici!
Ghid Sfatulparintilor.ro

Drag parinte,

Ti s-a intamplat sa suferi pentru faptul ca te-a luat valul de nervi sau „gura pe dinainte“ si ai spus copilului tau cuvinte pe care le-ai regretat in secunda urmatoare dupa ce le-ai rostit?

Te-a apasat privirea copilului indurerata, ranita si confuza care a primit acele cuvinte sau chiar intrebarea lui „de ce imi spui asa?“ si ti-a ingreunat sufletul ca si cum pe el s-a asezat un camion si ti-a taiat respiratia?

Ti-ai dorit sa fi stiut inainte ce cuvinte sa nu spui pentru ca ele pot rani si lasa urme toata viata in sufletul copilul tau? Sa iti fi spus cineva, ca macar sa fii in tema si sa cunosti o lista de expresii si cuvinte interzise pentru parinti?


De ce unele cuvinte dor si nu se pot uita usor

Copiii din ziua de astazi sunt mai provocatori, au personalitati puternice inca de foarte mici, nu accepta asa de usor sa faca ceea ce li se cere, isi impun si sustin propria vointa cu tarie. Aceste modele de copii se izbesc cu parintii care doresc sa ii modeleze, controlandu-i, stapanindu-i, invatandu-i ce este bine si ce este rau, dar care la randul lor sunt ocupati, obositi, stresati sau chiar nepriceputi in a vorbi corect cu sufletul deschis si mintea agera a copilului lor. Din aceste diferente, ies cuvinte nepotrivite rostite de parinti, cu efecte devastatoare asupra personalitatii copiilor lor.

Nimeni nu iti da un manual de instructiuni cum sa iti educi copilul si cu siguranta nimeni nu iti pune la dispozitie o lista cat mai completa cu acele cuvinte si expresii pe care sa nu le spui niciodata copilului tau ca sa nu il ranesti, umilesti, respingi, destabilizezi sau sa ii distrugi viitorul respect de sine, evident, impotriva vointei tale. Oricat de frustrat, enervat, grabit sau suparat ai fi pe el sau pe altii.

A sti ce sa nu spui niciodata copilului tau inveti in timp. Pe pielea ta si pe viata lui. Si cand ai invatat, el deja e mare, plecat de acasa si purtand cu sine toate urmele gravate de vorbele tale deseori inconstiente pe sufletul si destinul lui.

Pentru toti parintii care se regasesc in aceste randuri, am creat un ghid numit „100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun“. Credem cu tarie ca acest ghid poate fi de un real folos oricarui parinte care se va simti mai imbogatit, mai informat si mai inspirat dupa ce il va citi. Si nu in ultimul rand, mai eliberat.

Daca esti interesat de acest ghid, te invitam sa dai clic aici.

Iata un fragment din acest ghid, continand un exemplu de expresii de evitat de catre un parinte:

”Esti asa de …. “

Etichetele negative sunt scurtaturi spre distrugerea respectului de sine al copilului. Copilul mic crede ce aude fara sa se indoiasca, mai ales cand este vorba de el insusi. Asa incat stampilele negative pot deveni profetii autoimplinite. Un copil primeste mesajul ca este rautacios, un altul ca e cam sleampat si ajunge sa creada ca este asa, pierzandu-si increderea in sine inainte de a se forma. Chiar si etichete care par neutre sau pozitive – cum ar fi “rusinos” sau “destept” – ii creaza o imagine nepotrivita despre sine.

Etichetele cele mai dure pot cauza rani adanci. Multi parinti isi amintesc ca si cum ar fi fost ieri si ii doare la fel de mult cand parintii lor le spuneau ceva de genul “Esti asa de lenes” sau “Esti prostovan” sau multe alte epitete. In general, orice urmeaza lui “a fi” / “esti” definesc insasi identitatea persoanei si este realmente periculos sa ii distorsionezi unei alte persoane imaginea de sine doar asa, prin vorbe aruncate. Fereste-te cat de mult poti de expresia “esti… (nu stiu cum)” mai ales ca ea se bazeaza pe ceva ce copilul a facut sau nu. In schimb, pune altfel in cuvinte acea situatie, de exemplu “Prietena ta a suferit cand ai spus tuturor ca tu nu vrei sa te joci cu ea. Cum crezi ca am putea sa o ajutam sa se simta mai bine?”

Mesajul pe care vrei sa il transmiti este acela ca problema e data de comportamentul copilului, nu de copilul insusi. Pe masura ce copiii cresc, ei ajung sa priveasca lumea ca fiind impartita in oameni buni sau rai, in functie si de etichetele puse de adulti copiilor. E important sa ii transmiti copilului tau ca el este un om bun si ca problema comportamentului punctual poate fi rezolvata.

Pentru cine este Ghidul „100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun„:

  • pentru parintii aflati la inceput de drum, cu copii mici si foarte mici, care isi doresc sa stie totul ca sa fie parinti perfecti pentru copilul lor mult iubit;
  • pentru parintii copiilor cu varste peste 5 ani care deja au dialoguri sustinute si uneori aprinse cu copiii lor inteligenti si care vor sa stie ce cuvinte sa evite ca sa nu isi raneasca copiii dar totusi sa reuseasca sa ii educe;
  • pentru parintii copiilor mari care se simt apasati de remuscari, indoieli daca au procedat bine cu copiii lor, care vor sa stie care sunt cuvintele ce nu trebuie rostite de parinti ca sa verifice daca ei le-au folosit sau nu;
  • pentru parintii care doresc sa repare ceea ce se poate repara urmare a unor greseli facute cu copiii lor mari in anii anteriori, greseli care ii apasa si le deterioreaza relatia cu copilul;
  • pentru cei care au cunostinte dragi ce sunt parinti si le vor tot binele iar unul din cadourile potrivite este chiar acest ghid.

Daca esti interesat de ghidul „100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun„, te invitam sa dai clic aici.

Ce vei gasi in Ghidul „100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun„:

1. Vei afla de ce dor cuvintele. Unde se duc ele in creier si ce se intampla in mintea copilului.

2. Problema. Descoperi vorbele pe care sa nu le spui niciodata copilului tau.

3. Solutia. Stii ce sa faci in loc sa spui ceva ce vei regreta.

4. Eliberarea. Afli ce poti sa faci daca totusi ai spus prea des si prea multe cuvinte care te dor iar ele te apasa.

De ce e important sa stii ce sa NU spui niciodata copilului tau?

Pentru simplul motiv ca vorbele sunt cel mai puternic instrument din afara omului care ii construiesc sau darama tot ce inseamna identitatea sa.

Pentru ca un copil crede neconditionat ce ii spune parintele sau, deci cuvintele negative despre persoana lui sunt absorbite de la sine in copil, el nu le pune la indoiala si devin realitatea lui. Uneori minunata, alteori dezastruoasa. De la o simpla vorba. Asa functioneaza creierul unui copil.

Pentru ca, practic, cu unele cuvinte, risti sa distrugi viata insasi a unui viitor adult care, intamplator sau nu, este chiar copilul tau. Pentru ca mereu e mai bine sa spui „ce bine ca stiu“ decat „pacat ca nu am stiut si nimeni nu mi-a spus la momentul potrivit“.

Daca esti interesat de ghidul „100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun„, click aici!

Ce o sa pierzi daca nu intri acum in posesia Ghidului „100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun:

•    Pierzi sansa de a sti cum sa nu iti ranesti copilul cu vorbe pe care le poti regreta, deci sansa sa iti faci copilul fericit.
•    Pierzi un instrument extrem de folositor care iti construieste o relatie excelenta cu copilul tau.

Mult bine dorim tuturor copiilor alaturi de parintii lor iubitori si responsabili!

Versiunea demo o gasesti aici.

Cum intri in posesia Ghidului „100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun:

Plasarea comenzii se realizeaza prin parcurgerea urmatorilor pasi:

  1. Alege eBook-ul dorit de pe site-ul www.sfatulparintilor.ro
  2. Daca doresti sa adaugi mai multe produse in cos, repeta operatiunea de la punctul 1 pentru fiecare produs
  3. Alege ca metoda de plata Plata cu cardul – MobilPay
  4. Introdu detaliile cardului si orice alta informatie iti este solicitata in pagina de plata.

Plata se efectueaza cu cardul personal sau al firmei pe care o reprezinti, in conditii de siguranta deplina. Plata prin card este o metoda sigura deoarece datele cardului nu vor fi stocate de catre procesator, ele fiind securizate si criptate. Pentru cumparator, procedura de plata este foarte simpla: Pentru a folosi aceasta metoda de plata, nu este necesar sa te inregistrezi in prealabil pe site-ul MobilPay, singura conditie fiind sa ai un card valabil si suficienti bani pentru a acoperi contravaloarea produselor pe care doresti sa le platesti.

Tranzactia este securizata, iar datele ajung direct la banca, fara a fi stocate pe serverele MobilPayTM.
Dupa procesare, iti va fi afisat rezultatul tranzactiei si in functie de acesta vei intra automat in posesia link-ului de unde se descarca produsul electronic cumparat, eBook-ul. Pentru a putea efectua o plata prin MobilPay, valuta contului de pe care are loc plata trebuie sa fie obligatoriu RON. Serviciul MobilPay nu accepta alte monede in afara de RON.

5.    Iti va fi solicitata adresa de e-mail unde vei primi link-ul pentru descarcarea eBook-ului, precum si datele personale / ale firmei pentru emiterea facturii. Adresa de mail trebuie sa fie valida si activa, astfel incat sa poti primi atat link-ul eBook-ului, cat si factura.

ATENTIE! Ghidul se livreaza in format electronic, NU este in format tiparit!

Cu respect,

Echipa Sfatulparintilor.ro

Data articol: 29/09/2022