Probabil cel mai greu spatiu de intretinut din intreaga casa este bucataria, acest fapt datorandu-se in principal aparitia petelor de grasime.
Daca v-ati saturat probabil de produsele de intetinere uneori urat mirositoare si nu de putine ori extrem de corozive si toxice puteti incerca bicarconatul de sodiu, sucul proaspat de lamaie sau otetul. Garantat veti obtine aceleasi rezultate. Si asta in cel mai natural mod posibil.
Unde si cum se pot folosi produsele naturale pentru curatat:
- Sarea grunjoasa: este ingredientul de baza pentru curatarea eficienta a cuptorului de aragaz. Incingeti cuptorul dupa care adaugati sarea pe pata. Lasati sa actioneze circa jumatate de ora si apoi stergeti cu o laveta umeda, inmuiata in apa calda.
- Bicarbonatul: Este frecvent utilizat pentru curatirea cptorului, dar si pentru indepartarea petelor de pe diferite suprafete. Poate fi folosit ca atare, dizolvat in apa sau amestecat cu otet si zeama de lamaie.
- Sucul de lamaie: ideparteaza mirosurile grele si curata suprafetele murdare. Pentru un efect de durata, sucul de la o lamaie poate fi amestecat cu o lingura de sare.
- Otetul: indeparteaza rapid petele de grasime fara a lasa urme.
Uleiul de masline: poate fi intrebuintat pentru a reda stralucirea pieselor din lemn din bucatarie.
Citeste restul articolului pe Demoiselle.ro
Acum sunt citite aceste articole