De cate ori s-a intamplat sa bei numai doua trei guri din cafea si sa pleci grabit la munca astfel ca ibricul a ramas pe jumatate plin? Nu ar trebui sa te simti vinovat pentru aceasta risipa, insa stiai ca in loc sa arunci aceasta bautura nefolosita ai putea-o folosi in bucatarie, in casa si in gradina?
Iata cateva utilizari ale cafelei neconsumate la care nu te-ai fi gandit.
In bucatarie
-
Cuburi de gheata
Cuburile de cafea inghetate sunt excelente pentru a te racori si nu dilueaza cafeaua din ceasca pe masura ce se topesc. Sau le-ai putea turna intr-un pahar cu lapte pentru o bautura extrem de gustoasa si racoroasa.
-
Adauga la terciul de ovaz
Subtiaza terciul de ovaz cu cafeaua nebauta si cu lapte. Adauga putina scortisoara si caise sau cirese uscate.
-
Cafea in loc de cacao
Inlocuieste cacaoa folosita in lichidele facute in casa cu cacao.
-
Fa negrese
Inlocuieste o cantitate din laptele folosit pentru prepararea negreselor cu cafea. Astfel vei obtine negrese cu cafea.
-
Asezoneaza ardeii chili
Putina cafea adauga savoare unui ardei iute.
-
Glazura cu cafea
In loc sa folosesti laptele pentru a subtia glazura, utilizeaza cafeua. Ii adauga putina culoare si savoare.
Citeste continuarea: 1 2