8 utilizari neobisnuite ale cojilor de citrice. Incearca-le si tu!
Cojile citricelor au o aroma minunata si daca ai cojit vreodata una stii ca ele contin multe uleiuri esentiale. Poti vedea cu ochiul liber cum este imprastiat atunci cand desfaci fructul.
Iata 8 utilizari neobisnuite ale cojilor de citrice.
Zeama
Foloseste lichidul ascuns in coaja de lamaie pentru a condimenta mancarurile. Cu sigurata ca aroma lamaii iti va incanta simturile.
Atentie! Cu ce sunt acoperite citricele pe care le consumi?
Putere de curatare
Cojile citricelor pot fi folosite cu succes pentru curatare. Timp de una doua saptamani, inmoaie coaja unui fruct citric in otet si apa (amestecul sa fie de 50/50) si vei obtine o solutie de curatat excelenta. Nu doar ca va inlatura cu usurinta orice pata, ci va lasa in urma si un miros incantator.
Aroma
Pune coaja de la fructele din categoria citrice intr-o oala cu apa si las-o la fiert (la foc mic). Uleiurile naturale din coaja vor fi eliberate in apa si in aer obtinand o reinprospatare minunata a aerului din casa. Poti adauga betigase de scortisoara si cuisoare pentru un miros delicios de toamna tarzie.