Relaţii de cuplu: Cum să repari problemele în căsnicie - Sfatulparintilor.ro
Shop
Ultimele 100 de articole

Relaţii de cuplu: Cum să repari problemele în căsnicie

26 aprilie 2016, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor-Relaţii de cuplu: Cum să repari problemele la căsnicie

Relaţiile de cuplu sunt asemeni unei călătorii cu maşina: uneori şoseaua este dreaptă şi fără denivelări. Alteori, relaţiile de cuplu sunt asemeni unui drum îngust şi periculos, plin cu gropi, bariere şi blocaje. Este posibil ca autovehiculul să se strice şi fiecare să-şi vadă de drumul său. Întrebarea care îi macină pe cei care se află în relaţii de cuplu este simplă, însă răspunsul face toţi banii: “Cum rezolvi problemele neaşteptate astfel încât povestea să nu aibă un final trist?”. Iată 5 paşi care te vor ajuta să depăşeşti cu uşurinţă orice obstacol aflat în drum.

 

 

Relaţii de cuplu sfat # 1: Inspectează drumul

Drumul pe care vă aflaţi este afectat de supărare, frustrare şi dezamăgire. Însă, analizeză bine toate aspectele pentru a fi sigur/ă că descoperi şi ceva pozitiv în relaţia voastră. Priveşte-ţi partenerul nu ca pe adversarul cu care tocmai te-ai confruntat ci ca pe o persoană de-a întregul. Gândeşte-te la toate momentele plăcute pe care le-aţi petrecut împreună şi la calităţile pe care le are şi pe care încă le iubeşti. Foloseşte toate aceste lucruri pozitive când faci primul pas. Întâmpină-ţi partenerul folosindu-te de limbajul trupului: menţine contactul vizual, relaxează-te, nu ţine braţele încrucişate, încearcă să zâmbeşti. Este bine să aveţi o conversaţie plăcută. Arată şi prin gesturi că îţi pasă de relaţia voastră şi că vrei să faci tot ce poţi pentru ca lucrurile să meargă.

 

 

 

Relaţii de cuplu sfat # 2: Descoperă cauza problemelor

Majoritatea disensiunilor dintr-o relaţie nu sunt cauzate de relaţia însăşi, ci de emoţii ascunse şi de problemele nerezolvate din trecut. Ne formăm părerile despre dragoste şi relaţii încă din copilărie, iar aceste crezuri nu ne părăsesc niciodată. Prin explorarea emoţiilor ascunse şi prin analiza visurilor vei putea identifica sursa problemelor în cuplu şi, astfel, vei trece de la învinuirea partenerului la comunicarea şi disecarea disensiunilor.

 

 

 

Relaţii de cuplu sfat # 3: Despachetarea şi sortarea “bagajelor”

Odată identificate bagajele emoţionale pe care le cari este timpul să scapi de unele dintre ele. Este momentul sortării prin memorie, dureri, sentimente, conflicte, dorinţe şi fantezii de genul “Cum ar fi trebuit să fie”. Acest proces implică mai multe stadii de la a te simţi trist/ă şi singur/ă; a te simţi trădat/ă, supărat/ă, copleşit/ă la organizarea unor noi imagini despre tine, partenerul tău şi relaţia voastră şi apoi integrarea acestora într-o nouă imagine a voastră împreună.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comentarii (11)

 1. liliandrei spune:

  deocamdata e bine,nu e cazul sa aplic aceste metoe,inca merg ale mele:))

 2. oanap85 spune:

  fff bun articolul
  din pacate in orice casnicie mai sunt neintelegeri,nu degeaba se spune ca D-zeu da un bou si o belea,altfel cred ca nu ne-am intelege LOL

 3. marianaion spune:

  comunicarea este cheia, va spun asta dupa 31 de ani de casnicie. si noi ne puteam desparti de n ori, dar ne-am pus la masa, am analizat situatia si am ajuns la un consens…

 4. sima spune:

  Femeia trebuie sa stie sa creeze armonie in cuplu.
  Daca exista comunicare relatia merge daca nu la un moment dat fiecare o apuca pe un alt drum.

 5. lyana8520 spune:

  cred ca atunci cand exista sentimente adevarate, nimic nu sta in calea noastra. De multe ori, orgoliile sunt mari si ne reprimam sentimentele.

 6. amalia spune:

  Eu cred ca secretul unei casnicii sta in comunicare: degeaba privim unul in ochii celuilalt,daca nu stim sa privim in aceeasi directie.

 7. riana spune:

  foarte bun articolul

 8. TIBRA50 spune:

  interesant……

 9. lyana8520 spune:

  cu totii trecem prin momente tensionate.nicio relatie nu-i perfecta…ideea este sa ne dorim sa o salvam.

 10. oanap85 spune:

  la noi cele mai dese neintelegeri apar ca suntem total diferiti in gandire,eu am un fel de a gandi sotul altul si ma intreb ” cum poti sa gandesti asa”:) si uite asa incepe…:))))))
  sima eu nu stiu de ce tu mereu spui ca femeia e cea care greseste sau trebuie sa ,mentina relatia etceu cred ca ambii parteneri sunt vinovati daca ceva nu merge sau trebuie amandoi sa faca sa mearga casnicia
  adica eu nu sunt de acord sa-l las sa mearga la meci ,cu baietii nu stiu unde doar ca sa nu-l stresez,ok merge el merg si eu ,vreao pauza vreau si eu,stau eu cu copii sta si el,consider ca avem drepturi egale si de asemenea amandpoi trebuie sa ne asumam resposabilitatile la absolut orice

 11. crinutz spune:

  Cu calm si intelegere si mult respect.

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu