Creierul nu poate functiona optim daca nu îi sunt furnizate toate substantele de care are nevoie pentru a-si sustine procesele cerebrale. În parte, substantele care îi sunt necesare se sintetizeaza în organism, altele pot fi introduse în corp prin suplimente alimentare. O astfel de substanta, citidina, cunoscuta drept citidina 5-difosfocolina previne degradarea functiilor cerebrale, îmbunatateste conditia persoanelor diagnosticate cu disfunctii neurologice si determina o recuperare mult mult mai rapida a personelor care sufera accidente vasculare cerebrale.
De ce este importanta pentru functiile cerebrale?
Citidina este recomandata de foarte multi specialisti în caz de leziuni cerebrale, diferite forme de disfunctii neurologice precum atacul vascular cerebral, traumatismele cerebrale, în caz de tulburari de învatare si de memorare precum si în caz de afectiuni precum dementa. Popularitatea citidinei ca adjuvant în stimularea functiilor cerebrale si în echilibrarea functiilor neuronilor vine din faptul ca celulele neuronale folosesc colina, o substanta sintetizata din citidina ca materie prima. Mai exact, colina ajuta la mentinerea integritatii membrane celulare, protejeaza neuronii de neurotoxine, ajuta la sinteza neurotransmitatorilor si sustine metabolismul cerebral.
De ce trebuie sa folosim suplimente?
Creierul uman sintetizeaza cantitati mici de colina si ajuta în acest fel de sustinerea functiilor cerebrale. Dar, pentru perioadele mai dificile, în care organismul este slabit, în cazul unei predispozitii spre boli degenerative precum maladia Alzheimer sau bola Parkinson, precum si în cazul unor afectiuni neurologice cronice precum autismul sau ADHD-ul, creierul poate sintetiza cantiti insuficiente si are nevoie de o suplimentare. Odata introdusa în organism, citidina 5-difosfocolina este absorbita în circuitul sanguin, trece bariera neuronala si permite patrunderea colinei în sistemul nervos central unde este metabolizata ca fosfatildicolina. Fosfatildicolina este component majoritara a celulelor neuronale. Fara aceasta substanta, creierul îsi deterioreaza structura si îmbatrâneste prematur. De aceea, citidina 5-difosfocolina are o importanta deosebita în mentinera unor functii cerebrale optime. Ea intermediaza conversia colinei în fosfatildicolina, care protejeaza creierul si previne bolile degenerative. Prin faptul ca ajuta functionarea mitocondriilor, citidina 5-difosfocolina activeaza componente cheie de la nivel neuronal si stimuleaza productia de neurotransmitatori. Mai mult, ajuta la diminuarea edemelor cerebrale în caz de traumatisme sau de atac vascular cerebral (AVC).
Ingrediente care sustin metabolismul cerebral
Produsul natural Neuro Optimizer® de la Secom contine ingrediente care sustin metabolismul cerebral precum citidina, fosfatidilcolina si L-Glutamina, acetil L-Carnitina si taurina care asigura protectie antioxidanta impotriva distrugerilor neuronilor. Este bine sa stii ca celula nervoasa are in componenta 30% fosfatidilcolina, a carei productie este stimulata de Neuro Optimizer® si ca, de asemenea, produsul favorizeaza productia de neurotransmitatori precum adrenalina, acetilcolina, dopamina, noradrenalina, substante implicate in cresterea performantelor intelectuale si in mentinerea concentrarii optime pe durata efortului intelectual.
Mai mult decat atat, Neuro Optimizer® stimuleaza memoria, imbunatateste capacitatea de concentrare si mareste rezistenta si adaptabilitatea in perioadele solicitante. Produsul este util si ca adjuvant in tratarea unor afectiuni precum sindromul Down, scleroza multipla, deficitul de atentie, epilepsia, maladiile Alzheimer si Parkinson, senilitate, ataxie (tulburare de coordonare a miscarilor musculare voluntare), paralizie faciala, etc.
Detalii despre produsele Secom® poti obtine accesand www.secom.ro. Pentru intrebari, suna gratuit la serviciul nostru de consultanta naturopata, telverde: 0800.873.266, iar pentru concursuri si articole noi viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?