Atunci cand este consumat in mod responsabil si totusi regulat, vinul rosu poate oferi mai multe avantaje pentru sanatate. Atat datele stiintifice, cat si cercetarile medicale sustin afirmatia ca un pahar de vin rosu pe zi poate fi foarte bun.
Iata 6 avantaje ale consumului unui pahar de vin rosu pe zi:
Previne cancerul. Vinul rosu contine resveratrol, un antioxidant care previne aparitia radicalilor liberi in organism. Acest compus are proprietati anticancerigene, avand rol esential in blocarea cresterii tumorilor. De fapt, oamenii de stiinta au demonstrat ca resveratrolul reduce posibilitatea de a face leucemie, cancer de piele, de san si cancerul de prostata
Sanatatea inimii. Flavonoide sunt esentiale in prevenirea bolilor de inima. Bea un pahar de vin rosu pe zi, acesta poate ajuta la ridicarea colesterolului bun, la prevenirea rigidizarii arterelor, ajuta la subtierea sangelui in general, si reduce formarea de cheaguri de sange.
Reduce inflamatia. Desi livrarea de resveratrol organismului, prin suplimente zilnice, nu a fost inca dovedit benefica, livrarea prin intermediul vinului rosu sigur este bine venita. Ca un anti-inflamator, resveratrol previne imbatranirea prematura, oxidarea si infectiile fungice cauzate de factori, cum ar fi deteriorarea temperaturii extreme si lumina ultravioleta. Oamenii de stiinta cred ca resveratrol poate eclipsa chiar efectele benefice ale vitaminei E. Resveratrol poate inlocui chiar utilizarea aspirinei in tratarea bolilor legate de dureri musulare sau de oase, cum ar fi artrita.
Citeste continuarea pe KFETELE.RO.