Prevenire Alzheimer. Sfaturile de prevenire a bolii Alzheimer sunt mereu bine venite. Oricui i s-a întâmplat, măcar o dată, să uite unde şi-a pus cheile. Dar să uite numele celui mai bun prieten? Sau să uite că are o întâlnire importantă? Lăsat să lâncezească creierul începe să-şi piardă ascuţimea după ce ai intrat în cea de-a doua parte a vieţii.
Indiferent că ai un membru al familiei sau un prieten care suferă de Alzheimer, ai început să observi că memoria îţi joacă, uneori, feste sau, pur şi simplu, vrei să previi Alzheimerul în viitor, aşa că vrei să-ţi întăreşti creierul. Oamenii de ştiinţă au arătat nu doar că poţi încetini distrugerea creierului, ba chiar că poţi mări capacitatea acestuia indiferent de vârstă.
Iată planul Doctorului Oz de prevenire Alzheimer, în doar 5 paşi simpli:
Prevenire Alzheimer. Suplimentele DHA
În cazul în care iei un singur supliment alimentar acesta ar trebui să fie DHA. DHA (acid docosahexaenoic) este unul dintre cei doi principali acizi graşi esenţiali din uleiul de peşte, cunoscuţi ca Omega-3 rezolve multe dintre problemele creierului. Un nivel scăzut al DHA este asociat cu o capacitate a creierului scăzută şi de aceea este atât de important să creşti doza de DHA (care poate veni din peşti precum somonul). Suplimentul de DHA reduce inflamaţia, combate dezvoltarea plăgii asociate cu boala Alzheimer şi creşte fluxul sangvin în creier. În plus, studiile de specialitate au demonstrat că o doza zilnică de 600 mg DHA timp de 6 luni accelerează funcţiile creierului ca şi cum ai fi cu 3 ani mai tânăr.
Prevenire Alzheimer. Stimulează creierul prin schimbări
Aşa cum este important să schimbi ceva în rutina exerciţiilor fizice, adăugarea varietăţii în rutina mentală zilnică este la fel de importantă pentru a antrena diferiţi muşchi ai creierului. Modificări simple, precum punerea ceasului pe cealaltă mână, sau folosirea celelaltei mâini atunci când te speli pe dinţi sau mănânci sau chiar scrierea cu cealaltă mână activează regiuni ale creierului care, altfel, ar rămâne nestimulate. Această stimulare poate scădea riscul bolii Alzheimer.
Prevenire Alzheimer. Metoda de respiraţie 7-7-7
Cu toţii ştim cât de periculos este stresul pentru sănătate, însă poate nu ştiai că poate fi mortal când este vorba despre creier. Stresul este otravă curată pentru hipocampus – parte a creierului responsabilă cu memoria – pe măsură ce creşte nivelul cortizolului. Un nivel ridicat al cortizolului poate cauza disfuncţionalităţi ale celulelor creierului, poate ucide celulele creierului şi poate duce la atrofierea acestuia. Prin urmare, combaterea stresului este vitală pentru prezervarea memoriei.
De trei ori pe zi, închide uşa biroului, scoate-ţi pantofii şi ciorapii şi micşorează lumina. Inspiră timp de 7 secunde; memţine respiraţia alte 7; după care expiră timp de 7 secunde. Repetă tehnica de 7 ori pentru a reseta creierul şi pentru a ţine sub control nivelul cortizolului. Cercetătorii au arătat că relaxarea minţii este asociată cu o creştere a hipocampusului în doar 8 săptămâni.
Citeste continuarea: 1 2