Cum arată înţepăturile de insecte. Tot ce trebuie să ştii despre ele
Când vin căldurile cu toţii ne dorim şă ştim mai multe despre insecte pentru a ne putea proteja de muşcăturile sau înţepăturile lor.
Iată cum arată înţepăturile de insecte, dar şi câteva lucruri despre insecte i ce ar trebui făcut pentru a preveni incidentele nedorite.
Cum arată înţepăturile de căpuşe
În ultima vreme, căpuşele au isterizat ţara noastră. Nu sunt nişte insecte pe care le poţi ignora cu atât mai mult cu cât îţi pot intra, la propriu, pe sub piele. Dacă îţi plac ieşirile la iarbă verde, trebuie să fii atent. Acestea pot trece foarte uşor din iarbă sau plante pe picior, pe mână, chiar şi pe cap. Nu toate căpuşele sunt purtătoare de boli precum Lyme, şi majoritatea muşcăturilor nu pun viaţa în pericol. Dar, este totuşi bine să le eviţi.
Odată suite pe corp, căpuşele caută locuri călduroase şi umede (subraţ sau zona genitală). Muşcătura poate fi alergică pentru unele persoane. Pentru a preveni muşcăturile este recomanat ca atunci când ieşiţi la pădure sau la iarbă verde, să purtaţi haine care să va acopere braţele, picioarele şi capul. Cereţi la farmacie un repelent pentru căpuşe. După ce vă întoarceţi de la iarbă verde, controlaţi-vă corpul de căpuşe.
Insectele infestate nu transmit boala Lyme decât dacă stau pe corp mai mult de 36 de ore. Primul semn de infectare este o iritaţie circulară. Alte semne sunt febră, durere de cap şi oboseală cronică. Netratată corespunzătoar, boala Lyme poate afecta mai multe părţi ale corpului, muşchi, îchieieturi, inimă, sistem nervos. Majoritatea cazurilor de boală Lyme pot fi tratate cu succes dacă sunt descoperite la timp.
Citiţi aici şi alte sfaturi pentru prevenirea şi tratrarea muşcăturilor de căpuşă.
Cum arată înţepăturile de păianjeni
Ţara noastră nu are specii periculoase de păianjeni. Însă pot fi şi excepţii. Iar printre cauzele apariţiei unor specii veninoase se pot număra colecţionarii de astfel de insecte care le scapă de sub control. Trebuie să fiţi de asemenea atenţi în cazul în care călătoriţi în ţări exotice.
Unele persoane pot fi alergice la muşcăturile de păianjen. Dacă vă apar pete roşii, care apoi se transformă în pete albe, sau apar pungi de puroi dureroase, este cazul să mergi la medic.
Cum arată înţepăturile de purici
Puricii sunt insecte mici, fără aripi, dar foarte agile care se hrănesc cu sângele “gazdei”. Şi nu trăiesc doar pe animale, şi oamenii reprezintă o “gustare” la fel de bună. Unele persoane pot fi extrem de sensibile la muşcătura de purice, iar rănile cauzate de scărpinare se pot infecta.
Ca să preveniţi muşcăturile de purici, asiguraţi-vă că animalul de companie nu are purici. În plus, este recomandat să ţineţi animalele de companie în afara dormitorului. Aspiraţi covoarele, mochetele în fiecare zi, şi utilizaţi insecticidele împotriva puricilor o dată pe lună.
Cum arată înţepăturile de albine/ viespi
Când o albină înţeapă, îşi pierde acul şi moare. Viespile, în schimb, pot înţepa de mai multe ori. Iar aceste ace pot fi extrem de periculoase, mai ales dacă sunteţi alergici. Dacă nu sunteţi alergici, îndepărtaţi acul, curăţaţi locul, puneţi gheaţă şi puteţi lua un antihistaminic împotriva mâncărimilor. De asemenea, acetaminofenul sau ibuprofenul ajută împotriva inflamaţiilor şi a durerilor.
Citiţi aici alte sfaturi în cazul în care sunteţi înţepaţi de o albină sau o viespe.
Citeste continuarea: 1 2
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!