4 tipuri de dureri de cap. Afla cum sa le vii de hac - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

4 tipuri de dureri de cap. Afla cum sa le vii de hac

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 4 tipuri de dureri de cap. Afla cum sa le vii de hac
tipuri de dureri de cap
Credit foto: Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Ai o durere de cap enervanta? Poate fi dificil de diagnosticat o durere de cap in special daca nu exista o cauza evidenta (ca de exemplu prea multe pahare de alcool consumate seara trecuta). Iata un ghid care te ajuta sa descoperi ce cauzeaza cu adevarat durerea si sa determini daca suferi din cauza unei tensiuni, nevralgiei migrenoase, migrenei sau sindromului premestrual.

Durere de cap din cauza tensiunii

Ibuprofenul te poate scapa de aceasta senzatie neplacuta. Insa pentru a evita aceste dureri de cap trebuie sa fii atent la posibilii declansatori, ca de exemplu stresul, tensiune acumulata in muschii fetei si gatului, postura incorecta sau scrasnitul dintilor.

Incearca tehnici de reducere a stresului precum meditatia, biofeedback, terapie cognitiv-comportamentala, spune Richard B. Lipton, profesor neurologie la Albert Einstein College of Medicine si director la Montefiore Headache Center din New York City. Daca durerea este mai frecventa de 15 ori pe luna este considerata cronica. Mergi la doctorul de familie daca ai nevoie de analgezice mai puternice.

Citeste si: Dureri de cap puternice? Mergi de urgenta la medic. Vezi si alte tipuri de durere pe care nu ar trebui sa le ignori

Migrena

Poate ca doua sau trei pastile de ibuprofen pot sa fie de ajutor in cazul unor persoane, insa daca migrenele sunt frecvente ar trebui sa mergi la medic pentru un tratament mai puternic. Exista o multime de medicamente in farmacii insa daca esti interesat de remediile naturale atunci coenzima Q10, vitamina B2, magneziul, brusturele si spilcuta pot fi de ajutor.

De asemenea, este crucial sa eviti cauzele migrenelor ca de exemplu stresul, lipsa somnului, infometarea, conservantii din mancaruri si bauturi, cafeina (mai multa sau mai putina decat de obicei), schimbarea vremii si dezechilibrul hormonal. Metodele de combatere a stresului precum yoga, meditatia constienta, biofeedback, terapie cognitiv-comportamentala te pot scapa de migrene.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 14/02/2024