4 lucruri despre vise pe care este bine să le ştii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

4 lucruri despre vise pe care este bine să le ştii

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » 4 lucruri despre vise pe care este bine să le ştii

Pe măsură ce oamenii de ştiinţă găsesc noi modalităţi de cercetare a creierului şi scot la iveală noi lucruri despre vise. Odată ce au pus capul pe pernă, pentru mulţi dintre oameni partea conştientă îşi ia liber. Cu toate acestea, celulele din creier lucrează permanent producând visele care au loc în faza REM a somnului. Şi pentru că discutăm despre vise de ce oare unii oameni au coşmaruri în vreme ce alţii au doar vise fericite? Ca şi somnul, vise sunt fenomene misterioase. Pe măsură ce oamenii pătrund tot mai adânc în creiere, se găsesc răspunsuri la astfel de întrebări.

 

Iată câteva lucruri interesante descoperite despre vise.

 

 

Despre vise # 1: Visele violente pot fi semnale de avertizare

Ca şi cum coşmarurile n-ar fi de ajuns, există şi o afecţiune rară a somnului care îi face pe oameni să-şi trăiască visele, uneori cu violenţă cu ţipete şi lovituri cu mâinile şi picioarele. Astfel de vise pot fi un semn al fazei de început a unor afecţiuni ale creierului precum Parkinson şi demenţă.

 

 

 

Despre vise # 2: „Păsările de noapte” au mai des coşmaruri

Să stai până târziu în noapte are propriile avantaje, însă visele fericite nu fac parte dintre plusuri. O cercetare publicată în 2011 în Journal Sleep and Biological Rhythms a relevat faptul că persoanele care se culcă târziu sunt mai predispuse la coşmaruri decât cei care merg la culcare devreme.

Iar un studiu realizat pe 264 de studenţi care au fost rugaţi să spună cât de des au coşmari pe o scală de la 0 la 4, niciodată respectiv mereu. Cei care se culcau mult după ora 00:00, au avut o medie de 2,10 comparativ cu cei care mergeau la culcare înainte de miezul nopţii care au avut o medie de 1,23. Cercetătorii au spus că diferenţa este semnificativă, însă nu au ştiut cu siguranţă legătură dintre obiceiurile de somn şi coşmarurile. O explicaţie ar fi legată de prezenţa cortizolului la un nivel ridicat în corp dimineaţa chiar înainte ca oamenii să se trezească. Dacă, însă continui să dormi, nivelul ridicat al cortizolului generează coşmaruri.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 30/05/2017