8 situatii in care nu trebuie sa dai nimanui explicatii - Sfatulparintilor.ro
Shop
Ultimele 100 de articole

8 situatii in care nu trebuie sa dai nimanui explicatii

11 aprilie 2016, , Vizualizări: ...
viata - reguli- sfatulparintilro.ro - gratisography_com

Multe dintre alegerile pe care le facem in viata – de la ce facem si cum ne conducem si pana la oamenii cu care interactionam – pot constitui motive de chestionare si comentarii facute de cei din jurul nostru. Membrii familiei prietenii si, uneori, necunoscutii, toti au o opinie legata ce modul in care facem noi lucrurile, indiferent de importanta acestora pentru noi.

Uneori, oamenii iti cer explicatii pentru deciziile sau alegerile pe care tu le faci in viata ta. Te-ai putea simti obligat sa raspunzi, insa nu este treaba nimanui si nici nu trebuie sa dai cuiva explicatii pentru urmatoarele situatii (chiar daca te gandesti ca ar trebui s-o faci).

 

  1. Nu datorezi nimanui o explicatie despre cum traiesti

Indiferent ca coabitezi cu fostul/a iubit/a, ca ai inchiritata o camera intr-un apartament in care sta si proprietarul ori ca esti in casa parintilor pentru o vreme, nu trebuie sa dai nimanui o explicatie legata de locuinta ta. Daca esti constient de situatia ta locativa atunci inseamna ca ai propriile motive pentru asta si nu e treaba nimanui sa te traga la raspundere.

 

 

  1. Nu datorezi nimanui o explicatie despre prioritatile din viata ta

Ai propriile idei despre ceea ce te face fericit pe tine, ceea ce este prioritar pentru tine. De vreme ce suntem persoane diferite cu valori, vise si aspiratii diferite, prioritatile tale vor diferi fata de ale altei persoane. Tocmai de aceea nu datorezi nimanui vreo explicatie pentru ceea ce crezi tu ca reprezinta prioritatile din viata ta. Acest lucru te priveste doar pe tine si nu este treaba nimanui.

 

 

  1. Nu datorezi nimanui scuze daca nu iti pare rau

Daca nu-ti regreti actiunile si consideri ca cealalta persoana se insala atunci nu trebuie sa te scuzi. Multi oameni sunt gata sa oferi rapid scuze insa procedeaza gresit. Chiar nu este nevoie sa iti ceri iertare daca nu iti pare rau sau daca punctul tau de vedere nu a fost ascultat.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro
Meniu