5 trucuri să-ţi menţii silueta după 40 de ani. Punctul 3 îl aplicam şi noi!

09 octombrie 2017, , Vizualizări: ...
problemesex.ro - femei sexy - freestockphotos.biz

Dacă înainte să împlineşti 40 de ani nu aveai nici o problemă în a mânca şi bea tot ce pofteai pentru că puteai să scapi foarte uşor de eventualele kilograme în plus, după ce schimbi „prefixul” la 40, altfel vor sta lucrurile. Şi tocmai de aceea ai nevoie de măsuri suplimentare pentru menţinerea siluetei.

 

 

Iată 5 trucuri recomandate de doctoriţa Pamela Peeke în cartea sa „Luptă cu greutatea după 40 de ani”, citate de cotidianul britanic Daily Mail.

 

 

1. Schimbă-ţi obiceiurile alimentare

După 40 de ani în organism au loc tot felul de schimbări, aşa că trebuie să-ţi regândeşti stilul de viaţă. Compoziţia corpului, sistemul de reproducere, libidoul, dispoziţia, pielea şi părul, toate se modifică, nu mai sunt ca acum 10 ani. Capacitatea corpului de a arde calorii scade cu cel puţin 5%, la fiecare 10 ani, începând cu vârsta de 20 ani. Totul din cauza masei musculare care se diminuează odată cu vârsta. Astfel, dacă la 20 de ani aveai nevoie de 2000 de calorii pe zi, la 45 de ani cifra scade la 1700. Dacă menţii acelaşi aport de calorii, poţi adăuga aproximativ 450 de grame la fiecare 12 zile, adică vreo 13 kilograme pe an. Acest efect poate fi contracarat, nicidecum anulat complet, printr-o dietă corespunzătoare şi multe exerciţii fizice.

 

 
2. Ai grijă la stres

După vârsta de 40 de ani, cele mai multe grăsimi se acumulează în jurul taliei, sporind astfel pericolul apariţiei bolilor cardiovasculare, hipertensiunii arteriale, atacului cerebral, diabetului şi chiar cancerului. Pe de altă parte, această grăsime este cerută de corp pentru combaterea stresului. Dacă eşti tentată să reduci dramatic numărul de calorii consumate zilnic, ar fi bine să renunţi la idee întrucât această măsură afectează metabolismul. Cel mai bine este să rezolvi problema stresului şi să-ţi pregăteşti un plan alimentar sănătos, care să-ţi dea energie pe parcusul întregii zile, şi să rezişti astfel tentaţiei de a mânca pe fond emoţional, pentru reducerea stresului.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (1)

  1. luxdesign28.ro spune:

    Grasimea (greutatea) acumulata in jurul taliei afecteaza si coloana vertebrala ca o completare.

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu