Sezonul muraturilor se apropie. Nu e gospodina care sa nu-si pregateasca pentru iarna debaraua. Fructe si legume, toate vor sta aranjate in borcane si vor face deliciul zilelor din sezonul rece.
Ce iti trebuie
Ai nevoie de zahar, sare si otet pentru conservare, borcane pentru depozitare si verdeturi si condimente pentru aroma. Bineinteles iti mai trebuie legumele preferate pe care vrei sa le pui la murat.
Cele mai bune legume pentru murat sunt cele care au coaja tare (ardei, castraveti), insa la fel de bine pot fi pusi la murat morcovii sau ridichiile.
Asa, da! Asa, nu!
NU face scurtaturi!
Respecta reteta si urmeaza fiecare pas. Nu sari peste niciunul. Foloseste exact cantitatea de ingrediente si timpul recomandat pentru sterilizare. Fiecare etapa este importanta si decisiva in pastrarea in conditii optime a muraturilor peste iarna.
Zaharul si sarea merg foarte bine impreuna cand este vorba de muraturi. Ai grija, insa, la proportii, astfel incat aromele sa fie intr-un echilibru perfect. Pune-le putin cate putin si gusta. Oricand poti adauga daca ai pus prea putin, dar niciodata nu poti scoate daca ai pus mai mult.
NU iti face prea multe griji in legatura cu cantitatea de legume. Poti adapta reteta proportional cu cantitatea acestora. Fii atenta doar ca legumele sa fie cat de cat la aceeasi dimensiune pentru a intra in borcane si sa le acoperi in intregime cu solutia pentru muraturi, astfel incat nimic sa nu ramana pe-afara.
Fii creativa!
Poti alege o multitudine de ierburi aromate, condimente si sa faci combinatii de arome. Gusta intotdeauna solutia pentru muraturi, astfel incat sa mai poti face modificari inainte de a fi prea tarziu.
NU iti fie teama. Muraturile sunt alimente foarte sigure. Ele sunt protejate de mucegai si bacterii datorita aciditatii ridicate. Spre deosebire de alte preparate, borcanele cu muraturi nu vor exploda in timpul sterilizarii.
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025