Shop
Ultimele 100 de articole

Curry: 7 beneficii nestiute pentru sanatate

18 decembrie 2013, , Vizualizări: ...

Curry este un condiment extrem de apreciat de bucătari pentru gustul său puternic. V-aţi gândit însă că pudra de curry poate fi la fel de benefică şi pentru sănătate?

 

În antichitate, curry se folosea pentru tratarea inflamaţiilor, în special a celor cauzate de artrită.

 

În prezent, tot mai multe studii scot la iveală beneficiile pe care le are acest condiment asupra oamenilor.

 

Cercetătorii canadieni de la Centrul de Cardiologie din Toronto, au descoperit că acest condiment scade riscurile insuficienţei cardiace datorită unui compus – curcumin – care îmbunătăţeşte funcţiile inimii.

 

De asemenea, alte substanţe conţinute de curry contribuie la menţinerea tinereţii celulelor, prevedind producerea anormală de proteine. În plus, curry contribuie la prevenirea deteriorării sistemului nervos, la îmbunătăţirea capacităţii de funcţionare a creierului şi la prevenirea apariţiei maladiei Alzheimer.

 

Un studiu recent, realizat în Thailanda, a mai scos la iveală faptul că diabetul poate fi ţinut sub control de acest condiment-minune. Curcuminul îmbunătăţeşte modul de funcţionare a beta-celulelor aflate în pancreas care produc insulină, hormonul responsabil de reglarea glicemiei. Potrivit cercetătorilor, efectele antiinflamatorii ale curcuminului contribuie la protecţia beta-celulelor.

 

Un alt beneficiu pe care curry îl are asupra sănătăţii oamenilor este că are proprietăţi de reducere a colesterolului şi ajută la digerarea alimentelor grele.

 

Potrivit BBC, în prezent, 40 de voluntari, bolnavi de cancer de colon, internaţi în două spitale din Marea Britanie, vor primi pastile cu curcumin înaintea începerii chimioterapiei. După efectuarea studiilor de laborator, pe şoareci, oamenii de ştiinţă britanici au constatat că tratamentul care îmbină chimioterapia cu pastilele de curcumin este de 100 de ori mai eficace. Rezultatele studiului vor fi date publicităţii în curând.

 

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu