Shop

Puterile tămăduitoare ale plantelor: Remedii pentru anemie, diabet sau toxiinfecţii alimentare

23 aprilie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - busuioc - plante tamaduitoare

Se ştie că plantele au numeroase efecte benefice asupra organismului. Conform unui nou studiu, acestea au efecte tămăduitoare pentru anemie, hipertensiune, diabet, toxiinfecţii alimentare şi chiar pentru pierderile de memorie.
Busuiocul scade tensiunea sangvină, coriandrul previne toxiinfecţiile alimentare, iar cimbrul diminuează efectele neplăcute cauzate de acnee, potrivit unui studiu publicat recent în Journal Of Neurochemistry, informează dailymail.co.uk.

Cel mai bun remediu contra anemiei – rozmarinul. Frunzele de rozmarin sunt bogate în fier – lipsa acestui mineral poate să provoace oboseală şi anemie. Această plantă conţine şi acid carnosic, o substanţă care protejează creierul contra radicalilor liberi. Astfel, rozmarinul scade riscul de declanşare a atacurilor vasculare cerebrale şi a maladiilor
neurodegenerative, precum Alzheimer.
Cel mai bun remediu contra hipertensiunii – busuiocul. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Xinjiang Medical University, extractul de busuioc reduce presiunea sangvină la fel de mult ca medicamentele utilizate în prezent pe plan mondial. Savanţii chinezi consideră că această plantă acţionează asupra concentraţiei de endotelină, o proteină care provoacă constricţia vaselor sangvine.

Cel mai bun remediu contra diabetului – schinduf. O doză zilnică de extras de schinduf ameliorează concentraţia de zahăr din sângele diabeticilor şi scade rezistenţa la insulină, afirmă cercetătorii de la Jaipur Diabetes and Research Centre din India. Planta conduce totodată la o creştere inadecvată a lactaţiei, au declarat multe mame aflate în perioada alăptatului. Schinduful, o plantă folosită şi pe post de condiment, este un remediu folosit în medicina asiatică tradiţională pentru a induce naşterea. Din acest motiv, schinduful nu este recomandat femeilor însărcinate.

Citeşte continuarea pe www.rtv.net

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (3)

  1. cristachem10 spune:

    mereu plantele sunt remedii bune pentru bolile de care suferim

  2. melancolia spune:

    Plantele enumerate in articol si altele,constitie remedii pentru diverse afectiuni,tamaduitoare

  3. 27ralu spune:

    Dar ce e ala „schinduf”?nu am auzit niciodata denumirea asta.

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu