Shop

ALARMANT! 80% din pacienţii români cu cancer de piele au o speranţă de viaţă de maxim 5 ani

11 mai 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - cancer piele

Riscul de melanom a crescut an de an, conform raportului Cancer Facts & Figures. Principala cauză a creşterii acestui risc este reprezentată de expunerea îndelungată la soare și/sau la ultraviolete artificiale (cabine de bronzat. Societatea Română de Medicină Estetică și Dermatologie Cosmetică și Chirurgicală (SRMEDCC) atrage atenția asupra  faptului că în 80% din cazurile de melanom malign din România, pacienții au şanse de supravieţuire de maximum 5 ani de la depistarea afecţiunii.

 

Aceasta se întâmplă pentru că, în comparație cu alte țări, în România medicii dermatologi descoperă tardiv tumora, când șansele pacientului de supraviețuire sunt minime.

Vârsta medie de diagnostic a melanomului malign este de 45-55 ani, însă acest tip de cancer afectează în mare măsură și adolescenții, din cauza cauza arsurilor solare sezoniere şi a expunerii la solar.

CITESTE MAI MULT PE RTV.NET

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (5)

 1. mari spune:

  soarele arde asa de rau,ca trebuie sa-ti dai neaparat cu crema,cit despre plaja numai dimineata si/sau seara.

 2. mamaluiluca spune:

  Este valabila perioada de supravietuire de max 5 ani pt orice tip de cancer malign (care regenereaza), nu numai pt cel de piele.. 🙁 ..dar mai sunt si care au noroc si pot trai mai mult de 5 ani, cred ca depinde mult stilul de viata si modul de gandire.. 😐

 3. cami_marga spune:

  trebuie sa incercam sa ne expunem la soare cu masura. eu, personal, sunt impotriva solarului.

 4. dodolin spune:

  am vazut de multe ori la tv in mijlocu zilei cand soarele e cel mai periculos oamenii la plaja ,copii fara sepcute si uneori si fara crema daca merge o sapt la mare face prostia sa stea de dimi pana seara la soare aici in spania la 1,30 nu mai e nimeni la soare si cei care mai sunt sunt sub umbrele mai ies la 17-18 seara ,ne lipseste educatia iar tinerele noastre cred ca daca sunt rumenite bine sunt super frummoase haa

 5. 27ralu spune:

  Cred ca doctorii care au ramas in ro sunt foarte slabi pregatiti.cei buni au plecat in alte tari.

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu