Acestea sunt cele mai dure seifuri din lume. Afla ce se ascunde in ele - Sfatulparintilor.ro
Shop
Ultimele 100 de articole

Acestea sunt cele mai dure seifuri din lume. Afla ce se ascunde in ele

11 decembrie 2017, , Vizualizări: ...
Bahnhof, Stockholm

Nu e om de afaceri care sa nu aiba un seif in care sa-si depoziteze avutia. Cu cat afacerea este mai mare, cu atat seiful este mai greu de spart.

 

Acestea sunt cele mai dure seifuri din lume. Iata ce se ascunde in ele.

 

 

  1. Fort Knox

fort knox

Se spune ca are pereti grosi de 1,2 m, sustinuti de 750 de tone de otel ramforsat. Nici ca sa ajungi la el nu e floare la ureche: patru garduri, dintre care doua – electrificate, plus o armata de garzi inarmate pana in dinti. Daca reusesti sa treci de ele, vei mai avea de depasit un labirint complex pana vei ajunge la seiful strajuit de o usa de “doar” 22 de tone. Ca sa treci de ea vei avea nevoie de toti membrii Fort Knox, pentru ca fiecare stie doar o bucatica din combinatia intreaga. Presupunand ca ai trecut si de aceasta incercare, va trebui sa spargi alte usi mai mici, iar apoi sa gasesti o cale sa si iesi. Nu de alta, dar afara te vor astepta vreo 30.000 de soldati.

Ce e inauntru?

In Fort Knox se afla nu mai putin de 5.000 de tone de lingouri de aur. Se justifica intregul sistem de securitate, nu?

 

 

  1. Rezerva mondiala de seminte din Svalbard

Rezerva mondiala de seminte din Svalbard

Rezerva mondiala de seminte din Svalbard este ingropata in stanca la 120 m adancime, in insula Spitsbergen, situata la aproape 1000 km de Polul Nord. E lesne de inteles ca nu are prea multi vizitatori. Cu toate acestea, este protejata de sute de mile de ocean si niste ursi polari.

Locul in care se afla rezerva este atat sigur incat poate rezista unui dezastru nuclear si mai multor cutremure puternice pe scara Richter. Mai mult, desingerii l-au asezat la 430 de metri deasupra nivelului marii, astfel incat sa nu existe riscul sa fie inundat.

 Ce e inauntru?

Dupa denumire, este lesne de inteles. Rezerva mondiala de seminte din Svalbard contine semintele a peste 500.000 de specii de plante de pe tot globul. Scopul este sa fie readuse la viata plante care, in cazul unui dezastru global, vor disparea definitiv.

 

 

  1. Muntele Cheyenne

Muntele Cheyenne  Muntele Cheyenne

25 de tone de usi, care pot face fata unei explozii de 30 de megatone, nici macar 1500 de explozii nucleare nu-l poate dobori. Inauntru este o avere atat de mare, incat seiful este ingropat la peste 600 de metri in stanca.

Ce e inauntru?

Oameni! Muntele Cheyenne este cea mai sigura cladire de birouri, ingropata atat de mult in stanca, incat, pentru a avea aer, acesta este pompat din afara si filtrat. Acesta este cel mai sigur aer din lume, intrucat trece printr-o multime de filtre chimice, biologice si nucleare. Aici se afla NORAD, Comandamentul Nord-American de Aparare Aerospatiala, organizatie infiintata de SUA, in colaborare cu Canada, fondat in 12 mai 1958. NORAD isi are sediul in Muntele Cheyenne din 1963.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu