De ce este important seleniul pentru organism? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

De ce este important seleniul pentru organism?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » De ce este important seleniul pentru organism?

Este un mineral cu propritati antioxidante, cu rol in stimularea imunitatii, ajuta fertilitatea masculina, reduce riscul de sarcini oprite din evolutie si contribuie la sinteza hormonului tiroidian.

Un aliat al masculinitatii

Seleniul este esential pentru o mutime de functii ale organismului si sustine organismul in lupta cu bolile de inimia si cu cancerul. In sinergie cu vitamina E, seleniul incetineste procesul de imbatranire si reduce din efectele negative ale oxidarii. Fiind esential pentru organism, se afla in majoritatea tesuturilor  corpului, dar exista cantitati mai mari de selenium in rinichi, ficat, splina si pancreas. In cazul barbatilor, aproximativ jumatate din cantitatea de selenium din corp este concentrata in testicule, canalele seminale si in zona prostatei. Seleniul este vital pentru mobilitatea spermatozoizilor, de aceea sporeste sansele de concepere si are efect pozitiv asupra fertilitatii masculine. Deficitul de selenium este asociat cu boli cardiovasculare si alte afectiuni care produc inflamatie in corp.

Antiviral puternic

Seleniul, impreuna cu vitaminele C si E, ajuta la fortifierea imunitatii si asigura protectie impotriva infectiilor virale. Unele studii arata ca seleniul este de ajutor in controlul virusului herpetic, iar altele sustin ca reduce riscul de a face boala SIDA dupa infectarea cu virusul HIV, deoarece acesta reduce din forta de replicare a virusului in organism. Mai mult, persoanele infectate cu HIV, care au deficit de selenium au un risc mai mare cu 20% de a face boala comparativ cu persoanele infectate care au un nivel optim de selenium in organism. Din acest motiv, seleniul este considerat necesar ca adjuvant in terapia HIV-SIDA.

Ajuta la functionarea tiroidei

Seleniul este implicat in functionarea corecta a tiroidei, datorita faptului ca este o componenta activa a unei enzime care regleaza activitatea tiroidei. Daca organismul nu are suficient selenium, se poate ajunge la difunctii tiroidiene si se poate ajunge la hipotiroidism. De asemenea, s-a observat ca un aport optim de selenium reduce din complicatiile date de diabet precum neuropatia, retinopatia si cataracta. Efectul benefic se explica prin faptul ca seleniul suplineste deficitul de insulina  din corp.

sfatulparintilor.ro - Selenium_secom

Surse bune de selenium

Carnea si fructele de mare contin selenium, dar si cerealele integrale. Suplimentul alimentar Selenium 200, de la Secom, este un antioxidant intracelular eficient ca adjuvant in afectiunile hepatice si cardiovasculare. Ca adjuvant hepatoprotector stimuleaza sinteza de proteine, protejeaza si stimuleaza regenerarea celulei hepatice si contribuie la echilibrarea valorilor transaminazelor serice. Ajuta la metabolizarea hormonilor tiroidieni, este imunomodulator, ajuta la reducerea toxicitatii provocate de metale grele: plumb, cadmiu, mercur. De asemenea, Selenium 200 contribuie la stimularea fertilitatii masculine prin cresterea ratei spermatogenezei si imbunatatirea mobilitatii spermatozoizilor, precum si a fertilitatii masculine prin reducerea riscului de avort spontan si a gradului de retentie placentara.

Detalii despre produsele Secom® poti obtine accesand www.secom.ro. Pentru intrebari suna gratuit la serviciul nostru de consultanta naturopata, telverde: 0800.873.266, iar pentru concursuri si articole noi viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.

Data articol: 23/10/2012