Studiu: De ce ar trebui sa doarma copiii cu mama pana la 3 ani - Sfatulparintilor.ro
Shop

Studiu: De ce ar trebui sa doarma copiii cu mama pana la 3 ani

06 martie 2016, , Vizualizări: ...
somn copii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Opiniile sunt impartite cand vine vorba despre dormitul in acelasi pat cu bebelusul. Pana nu demult existau teorii intregi cu motivele pentru care copiii ar trebui sa doarma in propriile patuturi. Apoi au inceput sa apara alte teorii care sa sustina ca cei mici ar trebui sa doarma cu mamele lor, macar pana la varsta de 3 ani. Pentru ca, dupa cativa ani, sa apara din nou teorii care infiereze „co-sleeping”-ul.

 

Iata ca acum apar noi dovezi ale faptului ca dormitul in acelasi pat cu parintii este benefic. Specialistii spun ca este mai greu pentru mama si pentru copii sa creeze legaturi intre ei daca dorm separat. Potrivit pediatrului Nils Bergman, din Africa de Sud, pulsul copiilor care dorm separat de parinti este mai mare decat cel al copiilor care impart patul cu parintii. De asemenea, spune Bergman, studiile au aratat ca bebelusii care dorm alaturi de mame au somnul mai bun, iar in cazul copiilor care dorm separat de parinti s-au observat cateva tulburari in ritmul de dezvoltare a creierului.

 

Principalii contestatari ai acestor descoperiri sunt cei care sustin ca riscul sindromului mortii subite este mai mare in cazul bebelusilor care dorm in acelasi pat cu parintii. Insa, potrivit lui Bergman, riscul mortii subite este de luat in cazul parintilor care fumeaza, consuma alcool sau in cazul in care patul este plin de perne sau jucarii.

 

Sursa: newsner.com

foto: pixabay.com

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu