Indiferent de sezonul in care ne aflam, umidificatorul de aer este un articol esential care nu trebuie sa lipseasca din camera bebelusului. Majoritatea parintilor nu sunt insa constienti de utilitatea acestuia decat in momentul in care bebelusul are parte de neplaceri si disconfort din cauza umiditatii din camera.
Specialistii afirma faptul ca umiditatea optima se situeaza undeva intre 45%-55%. In acest sens, este demonstrat faptul ca umiditatea de peste 45% poate reduce riscul de raceala sau gripa si ca umiditatea peste 60% favorizeaza dezvoltarea diferitelor tipuri de ciuperci sau mucegai. Este deci evident faptul ca, daca nu ai gasit pana acum un umidificator pentru camera puiutului tau, acum este momentul sa cauti unul. Cum sa-l alegi insa pe cel mai bun?
Atunci cand esti pus in situatia de a alege un umidificator pentru camera copilului, este esential sa acorzi atentie suprafetei camerei si umiditatii generate de umidificator. In acest sens, un umidificator cu aer cald in cazul in camera copilasului este de dimensiuni reduse poate sa nu fie o alegere tocmai potrivita. Un umidificator bun reuseste sa pastreze umiditatea potrivita pentru incapere si este util in special in cazurile in care aerul este uscat (cazuri in care sanatatea copilasului este pusa in pericol).
Exista mai multe tipuri de umidificatoare potrivite pentru camera bebelusului. Pentru ca nu exista un “umidificator perfect” este esential sa alegi varianta care contribuie la mentinerea sanatatii puiutului tau si la dezvoltarea armonioasa a acestuia. In acest sens, poti alege intre:
– umidificator cu aer rece – poate fi folosit atat iarna cat si vara si poate functiona fie prin evaporarea apei la trecerea unui curent de aer, fie prin pulverizarea unui jet de apa fin
– umidificator cu aer cald – poate fi folosit in zilele friguroase de iarna, fiind solutia perfecta pentru copilasii alergici la mucegai. Aerul cald distruge agentii patogeni si in plus ajuta la prevenirea racelilor
– umidificator cu ultrasunete – apa este transformata in picaturi mici cu ajutorul ultrasunetelor si este eliminata in incapere cu ajutorul unui ventilator. Poate sa fie cu aer rece sau cu aer cald
– umidificator cu ionizator – acesta reduce cantitatea de praf din camera cu ajutorul filtrului ionizat, deci este perfect pentru puiutii alergici sau pentru incaperile in care se aduna repede praful.
Iata la ce trebuie sa fii atent atunci cand alegi un umidificator pentru camera bebelusului:
– capacitatea rezervorului sa fie destul de mare, astfel incat durata de functionare sa fie cat mai lunga
– exitenta unui indicator pentru terminarea apei
– existenta senzorilor pentru masurarea umiditatii si a temperaturii din incapere
– posibilitatea de reglare a cantitatii de apa eliminata in camera copilului
– posibilitatea de deconectare automata atunci cand apa din rezervor se termina.
Nu in ultimul rand, trebuie sa stii ca exista umidificatoare care permit utilizarea uleiurilor aromatizate sau antiseptice, perfecte pentru dezinfectarea camerei, dar si pentru un somn odihnitor si relaxant al puiutului tau. Poti deci sa te orientezi si spre un astfel de umidificator, care face mai mult decat sa mentina umiditatea optima in camera copilasului.
Tu ai deja un umidificator? Ce model le-ai recomanda parintilor care inca mai cauta?
credit foto: flick.com
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie