Cum se desfunda CORECT nasul bebelusului - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Cum se desfunda CORECT nasul bebelusului

Sfatulparintilor » Bebeluși » Îngrijire bebelusi » Cum se desfunda CORECT nasul bebelusului
cum se desfunda corect nasul bebelusului - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - baby-102474_1920

Cum se desfunda CORECT nasul bebelusului? Nu e neaparat necesar sa cureti nasucul infundat al micutului, iar puiul tau s-ar putea sa nu agreeze tentativele tale de a face acest lucru. Insa e mai usor pentru el sa respire, sa manance si sa doarma daca are caile nazale libere. Cei mai multi dintre parinti primesc o pompita de la maternitate tocmai in acest scop. Si, de obicei, aceasta functioneaza perfect. De asemenea, mai exista pe piata cateva produse similare, care ar putea fi mai eficiente la curatarea nasucului micutului tau.

Incepe prin a pulveriza putina solutie salina in nasucul micutului, pentru a inmuia si a desprinde mucusul inainte de a incerca sa-l extragi.

Poti cumpara solutie salina de la farmacii sau poti sa-ti creezi propria solutie acasa, dizolvand 1/4 de lingurita de sare in 8 picaturi de apa calduta. Poti face o solutie noua in fiecare zi si s-o mentii curata, intr-un pahar de sticla acoperit. Nu ar fi rau sa fierbi apa inainte de a prepara solutia, pentru a fi sigura ca e sterilizata!

Apoi, asaza bebelusul pe spate, cu barbia usor ridicata. Pune o picatura-doua de solutie salina in fiecare nara cu ajutorul unei pipete si incearca sa-i tii nemiscat capul micutului pentru aproximativ zece secunde. Dupa fiecare folosire, curata pipeta. Chiar si solutia salina in sine ar putea ameliora respiratia copilului. Dar, daca nasucul este in continuare infundat dupa cateva minute, poti apela la ustensilele de absorbtie a mucusului.

Citeste si: Nas infundat? 10 sfaturi sa tratezi raceala la copii

Cum se desfunda CORECT nasul bebelusului: Cum folosesc o pompita?

Epasa si elimina aerul din pompita, pentru a creea un gol inauntrul ei. Apoi, delicat, introdu varful din cauciuc intr-o nara. Lasa usor pompita sa absoarba mucusul, apoi scoate-o din nasuc. Apas-o puternic, pentru a elimina mucusul intr-o batista. Sterge pompita si repeta procesul la cealalta nara. Daca micutul are in continuare nasul congestionat, dupa 5-10 minute aplica din nou picaturile de solutie salina si reia procesul de absorbtie cu pompita. Totusi, nu repeta acest proces mai des de doua-trei ori pe zi, pentru a nu ii irita nasucul. De asemenea, nu trebuie sa folosesti solutie salina mai mult de patru zile consecutiv. In timp, aceasta poate usca narile in interior si poate astfel genera probleme mai grave.

Tine minte ca acesta trebuie sa fie un proces delicat. Daca vei incerca sa absorbi prea agresiv, tesuturile nazale se pot inflama (sau pot chiar sangera!). Fapt ce ar putea duce la o congestie si mai grava. Daca micutul tau se opune din rasputeri acestui proces, lasa-l sa se linisteasca, apoi reia actiunea.

Cum se desfunda CORECT nasul bebelusului. Cum curat pompita?

Curat-o bine cu sapun si apa calduta dupa fiecare folosire. Apasa pe pompita cu varful ei scufundat in apa, pentru a o curata bine si in interior. Este indicat sa o scuturi un pic inainte de a elimina apa calduta din ea, pentru a te asigura ca e curata asa cum se cuvine. Clateste bine si repeta procesul de cateva ori cu apa calduta curata. Asaza pompita cu varful in jos, intr-un pahar, pentru a se usca.

Cum se desfunda CORECT nasul bebelusului: Cum pot folosi aspiratorul nazal?

Celelalte asipratoare nazale constau intr-o duza pe care trebuie sa o pozitionezi la deschizatura narilor, o piesa mai lunga, cu un tub din cauciuc in mijloc si o alta piesa, la celalalt capat, la care sa-ti folosesti gura. Astfel, iti folosesti gura usor, pentru a extrage mucusul din nasucul infundat al bebelusului tau si pentru a-l depozita in duza. Un filtru din tub va bloca bacteriile si va preveni ingerarea microbilor de catre mamica.

Instrumentul poate fi desfacut si spalat cu sapun si apa calduta. Aceste produse ar trebui sa aiba si instructiuni complete de folosire si curatare. Ele ar putea costa aproximativ 50 de lei, dar unii parinti le considera mai eficiente, mai putin invazive si mai usor de folosit decat o pompita.

Nu rata nici: Cum sa calmezi un bebelus agitat. Maseaza aceste 7 puncte

Autor: Alexandra NEDELCU

Imagine de minder de la Pixabay

Data articol: 17/11/2021