Shop

Ce influenta au tatii asupra vietii sexuale a fiicelor lor

14 august 2015, , Vizualizări: ...

Rolul tatalui in viata copiilor este hotarator in dezvolarea lor armonioasa. Un tata iti ofera si dragoste, dar si sentimentul de putere si siguranta. Este impamantenita ideea ca despre sex tatii ar trebui sa vorbeasca cu baietii, iar mamele cu fetele. Se pare insa ca si discutiile tatalui cu fiicele sunt extrem de importante.

Un studiu realizat la Universitatea din Arizona, citat de site-ul healthday.com, releva faptul ca fetele ai caror tati s-au implicat in viata de familie au fost mai putin predispuse unui comportament sexual riscant. „Cand fetele ajung sa se hotarasca in ceea ce priveste viata lor sexuala, influenta tatalui este foarte importanta”, spune BruceJ. Ellis, coordonatorul studiului la care au fost analizate 59 de perechi de surori din familii separate (tatal nu s-a implicat) si 42 de perechi de surori din familii normale. S-a constatat astfel ca nu timpul petrecut alaturi de tata este hotarator, ci calitatea informatiilor pe care fata le-a primit.

Lipsa afectiunii, intelegerii din partea tatalui le determina pe fete sa caute un barbat dispus sa le ofere. Acesta poate fi de seama lor sau chiar mai mari, iar de aici la inceperea vietii sexuale e doar un pas. Insa daca tatal discuta cu fiica despre respectul de sine, despre baieti, despre consecintele unor raporturi sexuale neprotejate, atunci increderea in fortele proprii ale fetei va creste si nu va mai fi tentata sa intre orbeste intr-o relatie de natura sexuala. In Statele Unite, aproximativ 10% din fetele cu varste cuprinse inttre 15-19 ani raman gravide in fiecare an, aproape jumatate din aceste sarcini fiind duse pana la final. Principala cauza este absenta tatalui (fie biologic, fie adoptiv) sau neimplicarea lui in educatia sexuala a fetei.

Discutiile despre sex pe care un tatal le poarta cu fiica lui trebuie sa atinga atat latura fizica (boli cu transmitere sexuala, sarcini nedorite etc), cat si latura afectiva. El va avea astfel ocazia sa-i vorbeasca despre valorile familiei, despre dragoste, iubire, astfel incat fata sa stie la ce sa se astepte de la o relatie sexuala.

 

Foto: dreamstime.com

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (4)

 1. claudia79 spune:

  tata nu m-a inteles niciodata toata viata a urlat la mine ;face pe stapinul urasc treaba asta doar parintii sa traiasca eu nu

 2. onuka spune:

  ffffff adevarat! toti tatii din lume ar trebui sa procedeze astfel!!

 3. melancolia spune:

  tatii protectori si sfatuitori cu fiicele lor

 4. ilariana spune:

  cati dintre tati fac asta?

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu