Dieta pe grupe sanguine. Din ce in ce mai multi oameni devin constienti de impactul pe care dietele sanatoase il au in viata lor. Cum oamenii sunt diferiti exista si dieta sanatoase diferite cu rezultate diferite in functie de persoana care a urmat-o. Astazi va prezentam totul despre una dintre cele mai controversate diete sanatoase: dieta in functie de grupele sanguine.
Dieta pe grupe sanguine se bazeaza pe ipoteza ca grupele de sange, respectiv 0, A, B si AB trebuie sa dicteze dieta unei persoane. In cartea sa, „Mananca potrivit grupei tale sanguine” doctorul naturopatic Peter D’Adamo prezinta ideea potrivit careia grupa de sange a individului determina care sunt alimentele potrivite sau nu pentru el. Aici sunt prezentate originile antropologice pentru fiecare dintre cele 4 grupe sanguine si explica de ce fiecare tip a dezvoltat anumiti anticorpi impotriva anumitor alimente.
Dieta pe grupe de sange – Grupa 0
Dieta pe grupe de sange – Grupa A
Dieta pe grupe de sange – Grupa B
Dieta pe grupe de sange – Grupa AB
Anticorpii sunt proteinele care identifica si ataca substantele straine din corp. Lectinele sunt proteine care se gasesc in toate mancarurile. In timpul digestiei, acestea sunt eliberate. Unele dintre aceste lecitine pot intra in sistemul sanguin lipindu-se de globulele rosii ducand la conglomerarea acestora. Acest proces se numeste aglutinare. Potrivit lui D’Adamo acest proces duce la dureri de stomac, digestie proasta, dureri de cap, diaree, probleme la ficat si multe altele.
Dieta pe grupe sanguine include o lista extinsa a alimentelor care sunt benefice pentru fiecare grupa in parte. In acelasi timp aici se regasesc si produsele pe care fiecare grupa de sange ar trebui sa le evite precum si alimentele care sunt neutre. Potrivit inventatorului, urmand aceasta dieta nu doar ca sanatatea va fi imbunatatita insa si greutatea va fi tinuta sub control.
Dieta pe grupe sanguine: Origini
Antropologii au descoperit originile fiecarei grupe de sange. Grupa din care au evoluat absolut totii oamenii a fost 0. De vreme ce acesti oameni era vanatori, alimentatia lor era bogata in carne si lipsita de lactate sau cereale. Potrivit lui D’Adamo persoanele care au aceasta grupa de sange ar trebui sa consume aceeasi alimentatie precum stramosii lor: mai multa carne si foarte putine cereale.
Urmatoarea grupa care s-a format a fost A. Conditiile de mediu s-au schimbat iar oamenii au inceput sa-si cultive hrana. Astfel ca dieta s-a schimbat semnificativ: oamenii au inceput sa consume in special plante. Persoanele care au aceasta grupa sanguina ar trebui sa aiba o dieta vegetariana.
Apoi a aparut grupa sanguina B datorita migratiei triburilor si a adaptarii la schimbarile climaterice. Dieta acestor persoane era formata din carne, legume si produse lactate.
Ultima grupa aparuta este AB. Este cea mai rara dintre ele, numai 5% din populatia globului o are. AB este cea mai bine adaptata unei alimentatii complete.
Dieta pe grupe sanguine: Descriere
D’Adamo a impartit alimentele in 16 grupe:
– Carne de porc, pui si fructe de mare si peste;
– Produse lactate si oua – lapte, iaurt, inghetata, cascaval si oua;
– Uleiuri si grasimi – toate tipurile de uleiuri
– Alune, nuci si seminte;
– Fasole si legume
– Cereale
– Paine si prajituri;
– Paste;
– Fructe;
– Sucuri si alte fluide
– Condimente picante
– Alte condimente
– Ceaiuri
– Alte bauturi in afara apei: cafea, cola, vin, bere etc
Pentru fiecare dintre aceste grupe D’Adamo a descris fiecare aliment ca un produs care incurajeaza acumularea de kilograme sau, dimpotriva, ajuta la slabit, produse care aduc beneficii, alimente neutre sau produse ce trebuie evitate. Astfel dieta este unica si individualizata pentru fiecare grupa sangvina in parte.
Citeste continuarea: 1 2