10 lucruri pe care medicul stomatolog ar vrea ca tu sa le stii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 lucruri pe care medicul stomatolog ar vrea ca tu sa le stii

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 10 lucruri pe care medicul stomatolog ar vrea ca tu sa le stii
medicul stomatolog ar vrea ca tu sa le stii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - doctor-563429_1920

Medicul stomatolog este unul dintre doctorii pe care ar trebui sa-i vizitezi de cel putin doua ori pe an. Insa nu toti au curajul sa ceara sfatul medicului stomatolog, transformat intr-un fel de bau-bau atat pentru copii, cat si pentru adulti. Iata 10 lucruri pe care medicul stomatolog ar vrea ca tu sa le stii:

Medicul stomatolog, despre problemele de estetica

1. Multi oameni fac din staruri idoli si modele de urmat. Chiar daca te duci la dentist si ii spui ca iti doresti un zambet ca al Angelinei, s-ar putea sa nu te multumeasca rezultatul si sa nu arate precum credeai. Nu ai aceeasi fizionomie pentru a ti se potrivi aceeasi dantura.

2. Cand faci cunostinta cu cineva, primul lucru care este observat la tine sunt ochii si apoi dintii. Si totusi oameni, mai ales femeile, cheltuie mai multi bani pe parul lor decat pe sanatatea danturii lor.

3. Piercingurile sunt foarte periculoase, mai ales cele din cavitatea bucala. Mediul de aici este plin de bacterii si este sporit riscul unei infectii. Daca totul merge bine, te confrunti cu riscul de a iti ciobi dintii in acel cercel.

Citeste si: Cât de mult ne dăunează albirea dentară? Iată ce spune medicul stomatolog Adrian Mina!

 

Medicul stomatolog, despre problemele de sanatate

4. Multi pacienti sunt ingrijorati in legatura cu radiatiile din timpul radiografiilor si cred ca pot cauza cancer. Ei bine, vorbeste o ora la telefon si esti supus la mult mai multe radiatii decat in timpul unei radiografii. Daca nu o faci iti asumi riscul sa nu descoperi anumite probleme de sanatatea, si este un risc mai mare decat cel datorat radiatiilor.

5. Nu uita un sfat foarte important al dentistilor pentru copilul tau: nu il lasa sa adoarma cu suzeta in gura si nu il invata sa fie dependent de ea. Este spre binele lui si al dintisorilor lui.

6. Guma de mestecat te poate ajuta sa tii cariile la distanta. Xylitol-ul din guma – inlocuitor de zahar – impiedica bacteriile sa atace smaltul dintilor. In plus, guma determina salivarea mai abundenta ceea ce ajute din nou la apararea de carii.

7. Daca mainile iti sangereaza din senin sigur te speri si fugi la doctor. Ei bine, la fel de grav este atunci cand iti sangereaza gingiile. Este un simptom important si trebuie prezentat cat mai curand stomatologului tau.

Te mai poate interesa: Cum ingrijesti dintii copilului si il scapi de frica de dentist

Medicul stomatolog, despre detaliile de care trebuie sa tii cont

8. Daca iti miroase respiratia nu iti vom atrage atentia, dar vom recunoaste daca intrebi.

9. Dar, totusi, este un gest de bun simt ca inainte de a merge la stomatolog sa te speli pe dinti si sa nu mananci multa ceapa sau usturoi.

10. Cand esti in sala de asteptare la un cabinet stomatologic, faptul ca are expuse reviste si ziare actuale si nu expirate arata ca este atent la detalii si meticulos.

Nu rata nici: Când trebuie să mergi la dentist în timpul sarcinii. Dr. Adrian Mina ne explică!

Imagine de Darko Stojanovic de la Pixabay

Data articol: 19/10/2022