4 lucruri interesante pe care le utilizezi zilnic fara rost - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

4 lucruri interesante pe care le utilizezi zilnic fara rost

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » 4 lucruri interesante pe care le utilizezi zilnic fara rost

Cati oameni n-au auzit de efectul placebo din medicina, insa nu multi au stiut ca acesta se extinde si in alte domenii. Spre exemplu, viata tuturor este plina de lucruri interesante dar care in realitate nu va sunt de nici un folos. Cu totii ne-am intalnit cu lucruri interesante la prima vedere, produse sau servicii, care insa nu au produs niciodata beneficiile promise. Iata cateva lucruri interesante, cu care ne intalnim in viata de zi cu zi si pe care le folosim insa fara rost.

 

 

Butonul de inchis usa de la lift face parte dintre lucrurile interesante, insa total nefolositoare

Vom incepe lista noastra cu unul dintre cele des mai intalnite exemple: butonul de inchidere al liftului. Daca il apesi si esti putin atent vei vedea ca usile liftului nu se inchid mai rapid decat daca nu l-ai folosi. Data viitoare cand mai urci intr-un lift poti cronometra. Vei constata cu surprindere ca diferenta nu va fi de nici macar o secunda. Chiar si cei care stiu deja acest lucru continua sa-l apese pentru ca pur si simplu le confera ideea ca detin controlul.

 

 

Butonul de la semafor face parte dintre lucrurile interesante, folosite fara rost

Astfel de semafoare cu butoane pentru ca pietonii sa nu astepte o eternitate in intersectii au fost instalante in cateva orase din tara. In unele locuri ele chiar functioneaza, insa in altele se comporta exact precum butoanul de inchis usa de la lift, adica sunt doar de decor. Si multi oameni vor tine butonul apasat amintindu-si ca in urma cu ceva timp au fost suficient de norocosi iar semaforul si-a schimbat culoarea dupa ce l-au apasat.

 

 

In lucrurile interesante insa nefolositoare este inclus si televizorul HD

Acum nu trebuie sa credeti ca televizoarele HD nu sunt cu adevarat high-definition desi cu diferitele terminologii tehnice e greu de determinat cat de buna este cu adevarat calitatea imaginii. Insa, pentru multi oameni simpla prezenta a cuvantului HD pe o cutie este suficienta pentru a-i convinge ca vor privi imagini HD la plasma/LCD fara o conexiune speciala, cablu HDMI sau fara ca un canal sa fie transmis in format HD. Cu alte cuvinte, doar daca vad aceste doua litere HD sunt convinsi ca privesc si imagini high-definition, asta pana cand cineva care se pricepe le arata un canal de acest gen si abia atunci inteleg diferenta. Este bine de retinut urmatorul lucru: doar pentru ca un lucru este etichetat de calitate superioara nu trebuie sa-l achizitionezi daca nu ai si alte mijloace care sa te ajute sa te bucuri de calitatea superioara a respectivului produs.

 

 

Termostatul de la birou intra si el in categoria lucrurilor interesante dar nefolositoare

Unii dintre voi pot fi dezamagiti sa afle asta, insa marile companii nu vor permite niciodata ca sistemul lor de incalzire sa fie defectat de angajati. Insa nici tinerea acestuia sub cheie nu este o solutie intrucat angajati vor incepe in curand sa se planga. Solutia: un termostat care nu face nimic, asemenea unei pastile placebo, va linisti masele. Acesta da oamenilor iluzia de control. Iar unii dintre ei chiar au declarat ca au simtit o schimbare a temperaturii dupa ce au modificat valorile termostatului. Nu sunt totusi cifre oficiale care sa confirme faptul ca oamenii s-au incalzit doar la gandul ca termostatul a pus lucrurile in miscare, insa in acelasi timp, nici o companie n-ar apela la astfel de trucuri daca n-ar functiona.

 

Data articol: 02/12/2012