Vrei sa tii o cura de slabire? Iata ce lucruri te vor ajuta sa reusesti - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Vrei sa tii o cura de slabire? Iata ce lucruri te vor ajuta sa reusesti

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Vrei sa tii o cura de slabire? Iata ce lucruri te vor ajuta sa reusesti

Perioada Sarbatorilor se apropie de sfarsit, iar lumea incepe deja sa se gandeasca la concediul de vara. Oamenii si-au facut de cap cu mancarurile intre Craciun si Revelion, dar acum vor sa aiba grija si de silueta, asa ca incep sa tina o cura de slabire. Majoritatea comite o greseala extrem de daunatoare organismului: infometarea. Dar asta nu inseamna cura de slabire, ci chiar de ingrasare. Pe termen scurt, va avea efectele scontate, insa pe termen lung se va instaleaza frustrarea, iar cand foamea va razbi, vei manca si frigiderul, nu numai alimentele din el. Ca sa nu mai vorbim de efectele privarii organismului de nutrientii de care are nevoie. Calea cea mai sigura de a tine o cura de slabire este stabilirea unui program strict al orelor de masa, o lista clara de alimente permise si interzise si multe exercitii fizice. Si mai ales, rabdare. Nici kilogramele in plus n-au aparut pe noapte. Daca vrei sa tii o cura de slabire sau chiar ai pornit una, iata cateva lucruri care te vor ajuta in a-ti atinge obiectivul.

 

Post-it-urile te ajuta sa tii o cura de slabire

Cumpara-ti un set de post-it-uri si completeaza-le cu mesaje motivatoare. Apoi lipeste-le peste tot prin casa: pe usa de la frigider, de la debara, de la sifonier, pe oglinda din baie, pe usa de la intrare, pe portofel, pe birou, pe computerul de la serviciu. In orice coltisor din casa ta si de la birou trebuie sa gasesti un nou motiv sa continui.

 

 

In cura de slabire sunt indicate bolurile cu masuratoare

Ca sa fii sigur ca nu maresti “din greseala” portia, mananca din boluri cu gradatie. In acest fel vei avea un control sporit asupra cantitatii de mancare de la fiecare masa.

 

 

Daca vrei sa duci pana la capat cura de slabire, mananca din farfurii mici

Gandeste-te la copii, in mana lor mica orice lucru pare mare. Pacaleste-ti si tu creierul si schimba farfuriile de 25-30 cm diametrul, cu unele mici de 18-20. Astfel vei avea senzatia ca ai mancat mult, iar senzatia de satietate se va instala mai repede. Iar tu vei consuma cu 22% mai putina mancare decat de obicei.

 

 

Telecomanda, de mare ajutor daca vrei sa tii cura de slabire

Sunt doua cai in care telecomanda te ajuta sa tii o cura de slabire. Prima ar fi ca iti inchide televizorul, iar timpul petrecut “vegetand” pe canapea il poti folosi facand exercitii fizice. Al doilea este ca atunci cand, totusi, te uiti la televizor, sa dai pe un alt canal cand sunt reclame la mancare. Instinctiv corpul tau iti va transmite mesajul de “foame” cand ochii au vazut imagini cu mancaruri apetisante (de obicei mancaruri fast-food).

 

 

Nu uita de apa in cura de slabire

Doua pahare de apa iti cresc cu 30 la suta capacitatea organismului de a arde caloriile, intr-o perioada de o ora este concluzia unui studiu publicat in Jurnalul american de endocrinologie si probleme de metabolism. Daca vrei sa schimbi gustul, pune in apa o felie de lamaie, coaja de lamaie verde, castravete, menta sau sucul de la o portocala.

 

Lacul de unghii te ajuta in cura de slabire

Doamnelor, cand vi se face foame, nu dati fuga la frigider. Gasiti o activitate care sa va distraga atentia, cum ar fi lacuirea unghiilor. Domnilor, stim ca este peste poate sa va dati cu oja, dar este imposibil sa nu gasiti o activitate care sa va placa: sa jucati un joc la computer sau sa sunati un prieten, sa cititi o carte sau un ziar.

 

 

Foloseste pahare inalte si subtiri cand tii cura de slabire

Cum spuneam mai devreme, e usor sa pacalesti creierul. Daca totusi ti se face pofta de un suc “interzis”, bea-l din pahare inalte si subtiri si nu dintr-unul mic si lat. Desi cantitatea efectiva poate fi aceeasi, creierul percepe paharul inalt ca fiind mai mare. Daca pui suc in paharul mic, cu siguranta il vei umple si a doua oara.

Data articol: 04/01/2013