Probleme de cuplu? 8 sfaturi sa-ti imbunatatesti comunicarea cu partenerul - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Probleme de cuplu? 8 sfaturi sa-ti imbunatatesti comunicarea cu partenerul

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » Probleme de cuplu? 8 sfaturi sa-ti imbunatatesti comunicarea cu partenerul
Probleme de cuplu

De fiecare data cand aveti probleme de cuplu, principalul sfat pe care il veti primi, si de la specialisti, si de la prieteni, este sa imbunatatiti comunicarea cu partenerul. Odata rezolvata problema cu comunicarea intre soti, se vor rezolva incet-incet si problemele de cuplu. Iata mai jos detalii cu privire la ce inseamna problemele de comunicare intre parteneri precum si rezolvarea lor.

Cearta nu rezolva problemele de cuplu         

Cand porniti o cearta trebuie sa va ganditi ca nimeni nu va avea de castigat. In schimb daca purtati o discutie civilizata, fara reprosuri, fara isterii, in care sa va spuneti deschis ce va framanta, lucrurile se vor rezolva mult mai repede.

Compromisul rezolva problemele de cuplu

Pentru ca intr-un cuplu sa nu existe probleme, fiecare trebuie sa se gandeasca la binele celuilalt, sa se puna in pielea celuilalt si tot timpul sa lase de la el. Daca ambii parteneri fac compromisuri reciproc, atunci problemele vor disparea.

Pesimismul nu rezolva problemele de cuplu

Daca puneti lucrurile intr-o maniera pesimista, nu veti reusi sa gasiti o solutie optima pentru rezolvarea problemelor de cuplu. Daca aduceti in discutie doar lucrurile rele care s-au intamplat de-a lungul relatiei voastre, este normal sa aveti probleme de cuplu.

Citeste si: 7 pasi pentru a nu avea probleme de comunicare in cuplu

Fiti un ascultator activ ca sa rezolvati problemele de cuplu

De fiecare data cand vorbiti cu partenerul si acesta a terminat de vobit incepeti partea voastra de discutie cu “Ceea ce vrei tu sa spui este ca….” si continui cu mesajul pe care l-ai inteles.

Limbajul trupului poate crea probleme de cuplu

Daca ceea ce transmiteti verbal nu este in concordanta cu limbajul trupului, expresia fetei, tonul vocii, atunci veti introduce partenerul intr-o stare de confuzie din care este mai complicat sa iasa. Iar de aici pot aparea probleme de cuplu.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 27/05/2022