Descopera efectele reprizelor de ras asupra organismului - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Descopera efectele reprizelor de ras asupra organismului

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Descopera efectele reprizelor de ras asupra organismului

O vorba veche afirma ca rasul  este cel mai bun medicament. Numai ca noi, oamenii care traim in secolul vitezei, am uitat acest lucru. Suntem inclinati mai degraba sa dam crezare celor mai negre preziviuni, insa trecem cu vederea spusele unora mai intelepti decat noi: reprizele de ras ne fac viata mai usoara si, in fiecare zi, ar trebui sa gasim motive pentru a izbucni in hohote de ras.

 

 

Rasul sursa de sanatate

Multe studii realizate de-a lungul timpului au demonstrat cu varf si indesat efectele pe care rasul le are asupra sanatatii organismului. Primul om care s-a gandit sa foloseasca rasul in scopuri terapeutice a fost doctorul Patch Adams.

Un ras sanatos ne face sa ne simtim bine pentru o perioada lunga de timp. Acesta este si motivul pentru care o multime de oameni spun glume.

Rasul este cel mai bun medicament intr-o zi obisnuita: cu umor privim altfel lucrurile si vedem mereu partea buna a paharului. Si astfel, vom gasi solutii inedite la problemele cu care ne confruntam, solutii la care nu ne-am fi gandit inainte.

 

 

Sa reinvatam sa radem odata cu copiii nostri!

In plus, cateodata luam totul prea in serios. Am fost invatati sa trecem prin viata intr-un ritm rapid asa ca nu mai gasim timp si pentru o portie buna de ras. Un copil rade de cel putin 300 de ori pe zi spre deosebire de un adult care face acelasi lucru, insa de doar 15 ori. Ce diferenta imensa. Oare ce se intampla cu noi dupa ce ne maturizam?!

Un intelept din antichitate a spus un lucru pe care noi, oamenii moderni, fie nu l-am descoperit niciodata, fie l-am uitat cu desavarsire: atunci cand radem din toata inima ne ridicam la nivelul zeilor. In acele momente descoperim ca viata are sens. Rasul uneste oamenii indiferent de religie sau sex, indiferent de ani, indiferent de culoarea pielii. Rasul este cea mai buna modalitate de a tine impreuna oameni care vad viata diferit.

 

 

Rasul, secretul unei relatii de lunga durata

Stiti ce au in comun cele mai longevive cupluri din lume: rad foarte mult cand sunt impreuna. Cei care nu vor sa impartaseasca aceasta experienta ii intalnim in salile de judecata asteptand sa se pronunte divortul.

Spuneti glume, radeti impreuna si veti avea relatia fericita pe care ati visat-o mereu. Rasul este cel mai bun antidot impotriva ruperii unei relatii. Incercati si o sa descoperiti cu uimire ca si cele mai intunecate zile se pot lumina atunci cand va amuzati voi doi.

 

 

Razi mai ales atunci cand pare ca nu ai motiv

Cand esti la pamant, incepe sa razi chiar daca acesta este ultimul lucru pe care te gandesti sa-l faci. Poate ca acei tineri care rad fara nici o grija pe strada ti se par deplasati sau prea zgomotosi. Insa, daca te-ai amuza impreuna cu ei, niciodata nu ti-ar mai trece prin gand acele comentarii. Te-ai simti mult prea bine razand.

Oamenii demni de respect sunt aceea care ne fac sa radem. Ei ne ofera cel mai nepretuit dar: acela al bucuriei.

Rasul poate fi privit din mai multe perspective:

–         un zambet interior pe care il tii doar pentru tine;

–         un zambet cald pentru un copil;

–         un zambet politicos la glumele ingrozitoare facute de un prieten. Nici una n-a fost reusita, insa n-ai vrea ca un vechi amic sa se simta ofensat;

–         rasul in grup este de obicei zgomotos si este funny. Ati auzit vreodata de yoga prin ras? Oamenii se aduna acolo cu un singur scop: sa petreaca cateva ore razand din toata inima

Iar daca razi cand esti singur, atunci poti spune ca iti place viata si te bucuri de ea din plin.

Data articol: 10/07/2013