Jucariile si dezvoltarea copilasului meu - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Jucariile si dezvoltarea copilasului meu

Sfatulparintilor » Blogul tău » Jucariile si dezvoltarea copilasului meu

Un rol foarte important in dezvoltarea copiilor il au jucariille! Cand ii cumpar o jucarie am in vedere urmatoarele aspecte: sa fie adecvata varstei, sa fie educativa si in primul rand sa nu fie periculoasa. Am auzit foarte multe cazuri in care copii s-au ranit foarte grav cu jucarii inadecvate varstei sau chiar au murit sufocati! O tragedie pentru familie.

Inca din primele zile de viata Mario a inceput sa primeasca jucarii. Cand am ajuns acasa de la maternitate, mama a cumparat o jucarie zornaitoare sub forma de clown. Soacra mea a cumparat o jucarie pentru carut si o jucarie sub forma de vacuta, dar muzicala! Nasii cand au venit sa-l vada i-au adus de asemea o jucarie, de plus-zornaitoare. Noi, i-am cumparat un carusel de plus care i l-am atarnat deasupra patutului. Jucarii a primit si la botez, foarte multe zornaitoare, si jucarii muzicale.

Dupa ce a mai crescut, pe la 6 luni, ne-am gandit ce jucarii educative sa-i mai cumparam! i-am luat un premergator sub forma de masinuta. Cand l-am pus prima data in el a fost foarte incantat, s-a jucat cu jucariile de la bord, cu jucariile muzicale, dupa ce a mai crescut un pic a inceput sa umble in toata camera cu premergatorul!Acum , la un anisor nici nu accepta sa mai stea in el,nu ii mai place, prefera sa umble de-a busilea sau in picioruse tinanduse de mobila!

Acum , la un anisor are foarte multe jucarii, i-am cumparat lego, pinguin cu monede, girafa cu bile,plusuri……Fiecare dintre aceste jucarii este educativa, dar placerea de a se juca cu ele este mult mai mare atunci cand se joaca si mami sau tati cu el!.Prin joc, copilasul meu invata zi de zi sa descopere lucruri noi,incercam sa-i dezvoltam perspicacitatea si inteligenta. Jocul si afectiunea si importante in dezvoltarea copilului.

Data articol: 15/06/2011