Plantele medicinale: remedii naturiste la indemana oricui! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Plantele medicinale: remedii naturiste la indemana oricui!

Sfatulparintilor » Blogul tău » Plantele medicinale: remedii naturiste la indemana oricui!

Avand in vedere ca momentan sunt racita, chiar racita cobza, pot spune ca am incercat sa ma tratez de aceasta raceala mai intai cu medicamente, apoi, dupa doua zile, vazand ca nu dau nici un rezultat, am inceput sa imi fac ceaiuri din plante medicinale. Dupa prima cana de ceai si cateva ore de odihna, deja ma simt mai bine. Am de gand sa continui cu ceaiurile, 3 cani pe zi si pastilele le voi lua in continuare ca sa "lupte" impreuna cu raceala si sa o "doboare" mai repede, nu de alta dar mi-e teama sa nu ia si fetita mea raceala, mai ales ca e incapatanata si nu vrea sa accepte siropurile pentru bebelusi.

De aceea, am cautat cateva informatii despre plantele medicinale si am gasit intr-o revista de profil niste informatii utile oricarei persoane interesata de sanatatea sa si a celor din jurul sau.

Am aflat, de pilda, ca MUSETELUL este folosit de secole intregi in tot felul de tratamente naturiste pentru proprietatile sale antiinflamatorii, antiseptice, analgezice, antispastice, sudorifere, emoliente si cicatrizante. Acum se afla in perioada de inflorire si deci recoltare pentru…"farmacia casei". Este planta care nu trebuie sa lipseasca niciodata din casa. Pentru a pastra toate calitatile curative ale musetelului, trebuie respectate cu strictete anumite reguli de recoltare, uscare si depozitare, pentru a se evita deprecierea acestuia in timp.

Florile de musetel se culeg in zile insorite, in timpul pranzului. Se usuca la umbra, in locuri curate si bine aerisite, intinse in strat subtire pe o panza curata sau pe o hartie alba. (Revistele, ziarele si orice hartie tiparita, in general, sunt contraindicate pentru uscare deoarece florile pot absorbi cerneala tipografica care este toxica!) In timpul uscarii se intorc din cand in cand pentru a nu se innegri si pentru a se usca uniform. Florile nu trebuie sa transpire, sa mucegaiasca sau sa fermenteze. Florile uscate de musetel se pot folosi timp de doi ani de la recoltare, dupa acesta perioada trebuie aruncate.

Sper ca aceste informatii va vor fi si voua de folos si va doresc … sa nu va imbolnaviti! Stim cu totii ca e mai bine sa previi o boala decat sa o combati, e si mai usor, insa daca se intampla totusi sa ne imbolnavim, este bine sa avem in vedere si aceasta solutie simpla, la indemana oricui, plantele medicinale, care se afla chiar sub nasul nostru! Trebuie doar sa deschidem bine ochii, sa le descoperim in jurul nostru si sa avem incredere in puterea lor miraculoasa!

Data articol: 24/05/2011