Bebelusul „avionabil“ iti va fi cel mai drag dintre exercitii. Cum il faci? Stai pe marginea patului. Ia copilul de subtiori, ridica-l in dreptul ochilor, sprijina-l pe antebrate lasandu-te in acelasi timp pe spate, pana ajungi in pozitia orizontala.
Intinde apoi bratele, ridicand copilul. Atentie! Nu indrepta bratele complet. Altfel, risti sa te doara (fara gluma!)… in cot. Nu te grabi! Cand bebe ajunge in aer, roteste-l stanga-dreapta.
Apoi revino la pozitia cu bebe pe antebrate. Pare complicat in cuvinte, dar sigur ai facut deja asta pana acum. Diferenta vine din faptul ca acum trebuie sa te concentrezi pe ceea ce fac muschii bratelor si ai pieptului.
Succesiunea miscarilor este urmatoarea: la orizontala amandoi. Bebe sus. Bebe stanga. Bebe dreapta. Bebe jos. Mami pupic. Incearca sa faci trei serii de cate opt ridicari.
Gaseste-ti ritmul!
Asezata pe marginea patului sau pe covor, cu bebe strans la piept (e posibil sa trebuiasca sa ii tii capul cu mana!), te apleci in fata si te lasi pe spate, nu foarte repede, cat poti de mult, cu spatele curbat, ca si cand ai fi un leagan. Daca exersezi in ritm de „Saniuta fuge, / Nimeni n-o ajunge“ poti sa fii sigura ca pe fiecare strofa, faci vreo opt abdomene.
Trei strofe sunt de ajuns. Acelasi gen de exercitiu poate fi facut si pentru musculatura coapselor. Intinsa la orizontala, pe covor sau pe o saltea mai dura, ridici genunchii la piept si il asezi in siguranta pe bebe, cu burtica lipita de gambele tale.
Apoi il dai uta, ritmic… fie ridicand picioarele, fie impingand genunchii in fata si in spate. Nu te ingrijora daca, la un moment dat, bebe ajunge aproape cu capul in jos. Va fi vesel si va descoperi o noua dimensiune a spatiului, devenind astfel mai curajos si mai increzator in el.
Covorul fermecat
Acesta este un exercitiu pentru curajoase. E bine sa il incerci mai intai fara copil, pentru a deprinde tehnica. Intinsa pe jos, dreapta ca o lumanare, cu bratele intinse ridicate pe langa urechi, rostogoleste-te precum un covor, dintr-o parte in cealalta a livingului.
Este excelent pentru celulita, circulatia sanguina, precum si pentru coloana vertebrala si diferite grupe de muschi. Te poti alege cu mici vanatai pe solduri sau omoplati. Cu bebe, exercitiul se face pe patul cel mai mare din casa. Il strangi la piept si va rostogoliti impreuna. Va veti distra si mai bine daca, pur si simplu, incerci sa va infasurati intr-un cearsaf: Inainte – inapoi, inainte – inapoi.
Variatiuni pe teme de nani-nani
– Seara de seara, saptamani si luni de-a randul, ritualul culcarii cuprinde minute in sir de leganat. De ce sa nu folosim acest timp si pentru silueta? Din pozitia de baza, inarmata cu cantecelul preferat, fa genuflexiuni.
Daca alegi „Vulpe, tu mi-ai furat gasca…“ si faci o genuflexiune la fiecare doua masuri, la finalul celor doua strofe ai nu mai putin de 50 de exercitii la activ. Fesele si coapsele tale iti vor multumi!
– Daca totusi te simti prea obosita ca sa mai exersezi in acest fel, intre doua serii de exercitii pentru picioare, poti introduce un exercitiu pentru talie: aplecari ale trunchiului intr-o parte si alta, precum o pendula sau o trestie in bataia vantului. Regula pe care trebuie sa o respecti este sa mentii bazinul fix si picioarele bine infipte in pamant.
10 sfaturi de bun simt
- Nu manca mult dupa exercitii.
- Hidrateaza-te!
- Nu intra in panica daca obosesti.
- Nu te multumi cu putin.
- Fii consecventa.
- Mandreste-te cu ambitia ta.
- Foloseste orice ragaz.
- Analizeaza toate efectele pozitive (buna dispozitie, tonusul, veselia copilului, economia de bani).
- Zambeste.
- Fa-o! Daca nu pentru silueta ta, atunci pentru distractia lui bebe. Sau invers, cum iti convine!
Cateva trucuri
1. Propune-ti sa faci „Cel putin 5 minute in fiecare zi“ sau „un tip de exercitiu dimineata, unul la pranz si unul seara“ sau „cel putin 10 zile consecutiv“.
2. Plimbarea cu caruciorul e jogging curat. Sau, mai bine zis, jogging in aer curat. „Acest exercitiu il fac oricum“, o sa spui. Da. Important este insa sa nu il faci „oricum“. Ci cu atentie la tinuta (spatele drept, burta putin „supta“) si la viteza (ritm sustinut, de mars).
3. Un program de exercitii usoare in fiecare zi trebuie combinat cu un regim alimentar echilibrat (nu cura de slabire, mai ales daca alaptezi). Atentie la dulciuri!
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie