Motive surprinzatoare pentru care te simti mereu obosit - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Motive surprinzatoare pentru care te simti mereu obosit

Sfatulparintilor » Blogul tău » Motive surprinzatoare pentru care te simti mereu obosit

 

Esti obosit tot timpul, indiferent de cat de mult te-ai odihni si oricat de tarziu te-ai trezi?  Oboseala pe care o simti poate avea cauze la nici nu te-ai gandit, total independente de orele de odihna pe care le respecti fara exceptie. Iata cateva dintre cele mai surprinzatoare motive pentru care ai mereu senzatia de oboseala.

Deficienta de vitamine si minerale


Medicii sustin ca un nivel scazut de fier, vitamina D sau B12 te poate face sa te simti obosit, slabit si anxios. Un procent semnificativ din populatia Statelor Unite este deficitar in vitamina D, motiv pentru care foarte multi se plang de multe ori de stari de oboseala, nervozitate si stari depresive.


 Este recomandat sa iti faci un set de analize si sa vezi daca intr-adevar in corpul tau exista o astfel de carenta. De regula, solutia este una destul de simpla: in numai cateva zile de tratament cu fier, vitamina D si B12, organismul tau va reveni la normal, ia dupa o noapte de somn, te vei simti foarte proaspat si pregatit de o noua zi.


In cazul in care te poti bucura de razele calde ale soarelui, evita suplimentele de vitamina D si aseaza-te cel putin 15 minute zilnic la soare. In acest fel, corpul tau va „extrage” in mod natural aceasta vitamina.


Depresie


Studiile au aratat ca persoanele care sufera de depresie sunt de patru ori mai obosite decat cele care au o stare psihica buna. Despresia vine insotita de dezinteres total fata de orice activitate si de dorinta de a te retrage si de a sta tot timpul singur.


Daca simti ca ai aceasta problema, ar fi bine sa incerci sa o rezolvi apeland la ajutor specializat. Medicul iti va asculta toate problemele si cel mai probabil iti va da sa urmezi un tratament care sa te puna rapid pe picioare.


Glandele suprarenale


Cand hormonii suprarenali scad de la nivelul excesiv la unul extrem de scazut,  apare epuizarea suprarenala, ceea ce inseamna: toleranta scazuta la stres, epuizarea progresiva a fizicului si psihicului, diferite boli si apoi colaps total.


Tratamentul pentru oboseala glandelor suprarenale include un regim alimentar adecvat si modificari ale stilului de viata. Dieta ar trebui sa contina o cantitate suficienta de proteine si carbohidrati complecsi, iar de evitat sunt produsele cum ar fi fast-food-urile, cafeaua, sucurile carbogazoase si mancarea procesata, tigarile si alcoolul.

Data articol: 02/02/2011