In vremuri de criza, putem iesi mai ieftin la buzunar daca facem cumparaturi inteligent. Sunt alimente care rezista foarte bine la congelator si isi pastreaza proprietatile nutritive. De ce le-am congela, totusi?
Pentru ca obtinem un pret mai bun pe ele daca le cumparam in cantitate mai mare si le pastram in casa la congelator (mai ales daca prindem oferte speciale, cu pret redus, sau daca achizitionam fructele si legumele in sezon, cand sunt ieftine si proaspete). Dar si pentru ca nu avem mereu timp sa ne ducem din doua in doua zile la cumparaturi.
Unde mai pui ca nu mereu ai foarte aproape de casa un loc de unde sa cumperi lucruri bune, ieftine, proaspete, si tot la supermarket ajungi la sfarsit de saptamana. Asa incat solutia de a congela alimente pe care le folosesti frecvent devine una practica si inteligenta, asa cum ne sfatuiesc specialistii de la allyou.com.
Totul este sa scriem pe etichete ce produs si mai ales data la care am congelat.
Iata cum se congeleaza corect alimentele. Dar si ce alimente putem congela cu succes:
Cum se congeleaza corect branza si cascavalul
Poti congela multe branzeturi tari sau semi-tari, cum ar fi branza Cheddar, mozzarella, cascavalul, parmezanul, casul sarat. La decongelare pot deveni prea sfaramicioase si deci dificil de feliat, asa ca planuieste sa le folosesti mai degraba la gatit decat la sandwichuri sau taiate felii pe platou. Le poti ambala in pungi speciale de congelator si pot sta astfel pana la 4 luni. Decongeleaza-le lasandu-le in frigider o zi sau doua, dupa care le poti folosi.
Te mai poate interesa: De ce ar trebui sa consumi lamai congelate
Laptele
Este bine sa congelezi laptele in portii mici, exceptie face cazul in care stii ca vei folosi o cantitate mare imediat dupa decongelare. O portie echivalenta unei cani de lapte este cantitatea ideala de congelat. Laptele se congeleaza in recipiente speciale pentru lichide la congelator sau chiar in pungi pe care le poti inchide bine, dar tine cont sa lasi spatiu suplimentar, caci laptele isi mareste volumul la congelare.
Laptele congelat poate fi astfel pastrat o luna. Decongeleaza laptele in frigider si amesteca-l bine inainte de a-l folosi. Daca textura laptelui decongelat ti se pare prea neplacuta sa il folosesti la baut sau impreuna cu cereale, foloseste-l pentru gatit.
Cum se congeleaza corect citricele
Modalitatea cea mai buna de a congela citricele este sa congelezi sucul lor proaspat stors in recipiente de facut cuburi de gheata, apoi sa le transferi in pungi pentru congelator. Daca procedezi asa, termenul de valabilitate e foarte lung. Decongelarea se face fie la temperatura camerei, fie in frigider (sau poti folosi cuburile inghetate din suc de lamaie in ceai, iesind un delicios ice-tea).
Ouale
Daca faci rost de oua bune, de la tara, in care ai mai mare incredere decat in ouale de supermarket, amesteca si bate albusurile si galbenusurile lor pana cand se combina (ca la omleta), apoi pune intr-o tava de facut cuburi mari de gheata portii din acest amestec (3 lingurite sunt echivalente cu un ou de gaina). Congeleaza acest amestec apoi transfera cuburile obtinute in pungi de congelator. Ele stau astfel pana la 6 luni, fara a-si pierde proprietatile nutritive. Decongelarea se face in frigider.
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie