In sfarsit a iesit soarele si pe strada ta. Dupa ce o perioada buna de timp ai tot fost la interviuri ai capatat jobul visat. Salariul este cel dorit asa ca totul pare sa mearga din bine in si mai bine. Insa, acum trebuie sa faci fata unor noi provocari: trebuie sa te obisnuiesti cu noii colegi, cu modul de abordare a problemelor, cu regulile si cu toate aceste lucruri care iti pot face viata un iad sau un rai. Insa, de departe, cea mai mare provocare ramane seful direct. Mai ales daca acesta este primul tau loc de munca. Tocmai de aceea este important sa afli ce trebuie si mai ales ce trebuie sa nu faci pentru a-ti impresiona superiorul. Iata o lista cu obiceiuri care ii agaseaza pe sefi si care, desi poate iti par mici, acestea fac diferenta intre o prima sau o penalizare.
1. Lipsa initiativei
Nici un sef nu-si doreste in echipa un om caruia sa-i spuna de fiecare data ce are de facut. Pe langa faptul ca tot asteptand indicatii il faci pe superiorul tau sa-si consume timpul pretios cu tine, acesta este si cel mai bun mod de a-l face sa puna la indoiala abilitatile tale profesionale. Tocmai de aceea trebuie sa iei initiativa si sa vii cu propuneri mai ales in momentele mai putin aglomerate. In cazul in care lasi impresia ca nu esti motivat seful tau va condidera ca nu mai esti interesat de job-ul tau. Cum, la randul sau a investit mult in propriul job, o rotita care sa nu functioneze la capacitate maxima cu trebuie este singul lucru pe care si-l doreste in mecanismul pe care il conduce.
2. Prea multa initiativa
Stim foarte bine ca nici un lucru in exces nu este de dorit indiferent de cat bun este. Tocmai de aceea prea multa initiativa din partea ta va avea exact efectul contrar dorintelor tale. Seful tau va incepe sa se intrebe care este de fapt scopul tau, iar rezultatele unei asemenea analize s-ar putea sa te trimita la oficiul fortelor de munca. Mai ales ca, de cele mai multe ori excesul de initiativa te va face sa treci peste superiorul tau ierarhic, iar acest lucru nu-ti va aduce foarte multe beneficii.Este clar ca procedand astfel vei calca pe cineva pe bataturi. Ghici cine se va simti lezat?
3. Scuzele pentru neindeplinirea obiectivelor
Cel mai probabil acest obicei ii scoate pe sefi din pepeni. Chiar daca ai avut pana in drumul spre casa si ai ajuns tarziu, insa asta nu scuza cu nimic faptul ca raportul nu e gata la data stabilita. Poate pentru tine este scuza perfecta insa seful tau va interpreta in mod personal spusele tale: „Nu este vina mea. Faptul ca am avut pana ma absolva de responsabilitate”. Si astfel, superiorul tau va fi mai putin atent la ceea ce spui ci la ce implica vorbele tale.
4. Plangeri repetate
Indiferent de ce se intampla tu intotdeauna ai un motiv de nemultumire. Crezi sau nu, nimeni nu este interesat sa-ti asculte mormaielile cu atat mai mult superiorul tau. Chiar daca seful tau lucreaza de mai multi ani in firma sau castiga mai multi bani asta nu inseamna ca-i face placere sa lucreze peste program. La urma urmei, are la randul sau o viata personala si stie foarte bine situatiile neplacute din cadrul unui job asa ca nu are nevoie si de tine ca sa-i amintesti de ele. Si, inainte sa mai deschizi gura, trebuie sa faci distinctie intre plangeri si critici. Daca ultimele pot avea si un scop constructiv, primele nu fac altceva decat sa inrautateasca lucrurile.
5. Pui prea multe intrebari
Intrebarile sunt foarte bune, mai ales atunci cand sunt puse pentru a clarifica sarcinile primite. Oamenii chiar ar trebui incurajati sa puna intrebari. Insa, asa cum am spus si mai sus nu trebui sa foloseasca in exces acest intrument de lucru, mai ales cand unele dintre nelamurile tale sunt chiar prostesti. Daca vrei sa-ti supri seful aceasta este cea mai buna modalitate. Ganditgi-va si voi ce efect au asupra lui/ei: ii consuma timp si, totodata, dau masura ineficientei tale. Ca sa nu mai amintim si de faptul ca oamenii din jur te vor percepe ca pe o persoana a carei inteligenta nu depaseste nivelul genunchiului unei broaste. Liderul echipei se va gandi de doua ori inainte sa-ti mai incredinteze vreo sarcina, gandindu-se ca ultima oara a trebuit sa te conduca practic de mana. Nu uitati ca sefii isi apreciaza subordonatii care dau dovada de creativitate in rezolvarea problemelor.
6. Certaretii de serviciu
Iti inchipui ca nici un manager nu vrea sa aiba in echipa sa un om caruia ii place sa se contrazica pentru orice lucru. Gandeste-te doar ca seful tau are lucruri mult mai importante de facut decat sa intervina de fiecare data in disputele tale. Este clar ca astfel va depasi deadline-ul si fii convins ca nu va uita nici o secunda cui trebuie sa multumeasca pentru asta.(Sursa: askmen.com)
Foto: dreamstime.com
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?