Cum sa slabesti dupa ce ai nascut - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa slabesti dupa ce ai nascut

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Cum sa slabesti dupa ce ai nascut

Nasterea unui copil este un moment special si unic in viata oricarei femei care, timp de noua luni, a purtat aceasta mica minune in pantecele ei, trecand prin tot felul de schimbari emotionale si fiziologice. Si sunt foarte putine femeile care nu sunt deloc preocupate si chiar ingrijorate de toate aceste schimbari. Si nu exista aproape nici o femeie care sa nu doreasca sa slabeasca cat mai repede cu putinta dupa ce a nascut. Din nefericire, mai ales mamele tinere sunt inclinate sa grabeasca intregul proces de slabire, cateodata chiar in detrimentul procesului de alaptare – dovada felul uluitor in care arata multe dintre celebritatile care au nascut de putin timp.

A lua in greutate in timpul sarcinii este ceva perfect normal si sanatos. Organismul se pregateste singur pentru perioada in care va purta inauntrul sau o alta viata pe care trebuie s-o hraneasca si s-o ajute sa creasca sanatos. Ca rezultat al schimbarilor metabolice, pot aparea depuneri de grasime in diferite parti ale corpului – mai ales pe solduri si abdomen. Dar fara indoiala, acest proces aduce un plus de feminitate oricarei femei insarcinate.

Totusi, acest proces de ingrasare poate fi accentuat chiar de femeia in cauza. Circula chiar mituri conform carora o femeie gravida ar trebui sa manance cat pentru doi.  Insa e o idee total gresita, mai ales atunci cand iti doresti sa ai o sarcina sanatoasa si un organism la fel. In timpul sarcinii, de fapt, organismul are nevoie de un foarte mic plus caloric, adica aproximativ 500 de calorii in plus pe zi. Si oricum, mai degraba atentia ar trebui indreptata catre organizarea judicioasa a meselor, decat spre numaratoarea caloriilor.

Deasemenea, multe femei sunt tentate sa creada ca atata timp cat sunt insarcinate trebuie sa stea deoparte de orice fel de exercitiu fizic. Cu exceptia unor contraindicatii ferme din partea medicului care poate vedea anumite riscuri in sarcina, altfel, orice femeie gravida sanatoasa poate face miscare in anumite limite. Exercitiul fizic pregateste mult mai bine corpul pentru momentul nasterii care va fi astfel mai scurt si mai usor..

Totusi, in ciuda oricaror masuri luate, dupa nastere un anumit numar de kilograme dispare, insa va ramane un surplus de greutate. Iata cateva sfaturi pe care noi le consideram utile si pe care ti le impartasim cu drag, cu gandul sa nu cazi in capcana unor regimuri de slabit care nu vor avea nici pe departe efectul scontat:

 

1. Nu uita ca dietele drastice sunt complet irationale si neeficiente! Asteapta macar doua luni dupa ce ai nascut, apoi mobilizeaza-te catre o dieta echilibrata.

 

2. Dietele extreme de obicei nu fac decat sa aduca si mai repede inapoi kilogramele pierdute. Dupa o perioada de foame si abstinenta, se instaleaza imediat sindromul frigiderului (mananci tot din el, fara sa te mai gandesti daca ti-e foame sau nu).

 

3. Incearca sa mananci normal. O alimentatie normala si corecta din punct de vedere cantitativ are o directa influenta asupra cantitatii si calitatii laptelui. Sunt excluse deci exagerarile cu mesele copioase.

 

4. Femeile pierd in greutate in perioada alaptarii. E un fapt dovedit stiintific care are legatura cu intregul proces hormonal prin care trece organismul dupa nastere. Deci, alaptati-va copilul! Va veti face si voua un mare bine si va veti intra in forma mai repede decat va imaginati!

La toate cele de mai sus, adaugati si miscarea. Faceti sport si veti vedea cum silueta voastra incepe sa incapa usor usor in hainele pe care le aveati dinainte de a ramane insarcinata! Specialistii recomanda inceperea activitatii fizice la 6-8 saptamani dupa nasterea normala si la 9-10 saptamani dupa cezariana. (Sursa: ourvanity.com)

 

Foto: dreamstime.com

Data articol: 28/03/2013