Tocurile inalte sunt preferate de multe femei. Iar unele dintre ele nu renunta nici dupa ce au ramas gravide. O practica nu tocmai sanatoasa.
Desi purtarea tocurilor nu influenteaza direct sanatatea fatului, incaltarile inalte (fie ca vorbim de patofi cu toc cui sau platforme) pun in pericol sarcina in eventualitatea unei caderi.
In timpul sarcinii, pe langa luarea in greutate si implicit schimbarea centrului de gravitatie, femeile se mai confrunta cu o schimbare. Si anume eliberarea unui hormon care determina slabirea muschilor si a ligamentelor. Ceea ce ar face si mai riscanta purtarea tocurilor. Gravidele pot suferi astfel entorse si intinderi de ligamente, mai ales ca gleznele trebuie sa suporte greutatea in continua crestere a corpului. „Cu cat inainteaza sarcina, cu atat este mai greu de pasit pe tocuri. Cel mai bine ar fi sa reduceti inaltimea lor treptat, iar dupa a 25-a saptamana sa renuntati complet la incaltarile inalte si chiar mai devreme daca resimtiti dureri de spate”, spune Catherine Lynch, specialist in obstetrica si ginecologie, profesor la Universitatea din Florida de Sud (Statele Unite). La randul sau, medicul pediatru Jennifer Shu, autoarea mai multor carti de specialitate, este de parare ca purtarea incaltarilor inalte nu este tocmai sigura. „Schimbandu-se centrul gravitational, mersul pe tocuri devine instabil. Ar trebui sa va ganditi cat e de periculos sa pasiti gresit si sa cadeti. Mai ales daca sarcina este avansata”.
La de periculoase sunt sandalele, balerinii si slapii. Motivul: nu ofera suficienta stabilitate pentru glezne. Cele mai bune in timpul sarcinii sunt incaltarile care sustin glezna. (Sursa: babycenter.com)
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?