6 metode de a scapa de colesterolul rau - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

6 metode de a scapa de colesterolul rau

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » 6 metode de a scapa de colesterolul rau
metode de a scapa de colesterolul rau
Credit foto: Depositphotos.com

Colesterolul “rau”, care afecteaza negativ sanatatea, nu mai e demult o problema a varstnicilor si, de cele mai multe ori, nu are nici legatura cu greutatea, ci cu nivelul de stres, mostenirea genetica, dar, mai ales, alimentatia. Pastilele ajuta, dar nu sunt singurul mod de a-ti scadea nivelul de colesterol LDL(“rau”), ci si alimentatia si sportul pot ajuta.

Expertii de la Prevention.com iti ofera cele mai usor de folosit si mai eficiente “arme” in lupta cu colesterolul ridicat.

1. Incepe-ti una dintre mese cu o salata de spanac.

E bogat in luteina si doar o jumatate de cana pe zi de spanac taiat fideluta poate ajuta la reducerea colesterolului nociv, care infunda arterele, si la cresterea nivelului colesterolului benefic pentru inima.

4 mituri neadevarate despre colesterol

2. Poti face aproape orice mancare mult mai sanatoasa si mai buna pentru sanatatea inimii adaugandu-i intre 2 si 4 catei de usturoi.

Acest super-aliment s-a dovedit a fi eficient in scaderea colesterolului, reducerea tensiunii sanguine si in lupta cu orice infectie din organism.

3. Incheie masa principala a zilei cu doua-trei patratele de ciocolata neagra.

Studiile au aratat ca bogatia de antioxidanti din ciocolata neagra creste nivelul colesterolului HDL (“bun”) cu pana la 24% in doar 12 saptamani.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 14/09/2023